Συμπαράσταση στους επιμορφωτές Β επιπέδου

Ανακοινώσεις

ΕΔΡΑ 8Ο Δ.Σ. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΠΛΑΝΗ ΜΑΡΙΑ τηλ./ fax: 210-4958281, ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ τηλ. 210-5616437

Κορυδαλλός, 12/12/2012

Προς: Υπουργείο Παιδείας

Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά

Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΔΟΕ

ΑΔΕΔΥ

ΟΛΜΕ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Συμπαράσταση στους επιμορφωτές Β επιπέδου.

Ο σύλλογός μας συμπαραστέκεται στους επιμορφωτές β΄επιπέδου που μέχρι την περασμένη σχολική χρονιά υλοποίησαν την Γ΄ περίοδο προγραμμάτων επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία (0κτώβριος 2011- Μάρτιος 2012).

Οι συνάδελφοι επιμορφωτές δεν έχουν λάβει τα δεδουλευμένα αυτής της επιμορφωτικής περιόδου, επειδή το Δ.Σ του ΙΕΠ ,που είναι ο επιτελικός επιστημονικός φορέας που υποστηρίζει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και είναι -μεταξύ άλλων- υπεύθυνο για την κατάρτιση και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, δεν έχει συσταθεί ακόμα παρότι έχουν περάσει μήνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι επιμορφούμενοι που παρακολούθησαν τα τελευταία προγράμματα να μην έχουν λάβει βεβαιώσεις παρακολούθησης αλλά και να μην έχουν το δικαίωμα να πάρουν μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Οι εκπαιδευτικοί δε που έλαβαν μέρος στις τελευταίες εξετάσεις πιστοποίησης ίσως να μη δουν ποτέ διορθωμένα τα γραπτά τους.

Από τα παραπάνω προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

1. Πώς ένα κράτος το οποίο υποτίθεται πως θέλει την όσο το δυνατό μεγαλύτερη απορρόφηση των διαθέσιμων κονδυλίων του ΕΣΠΑ, καταργεί τον ΟΕΠΕΚ και ενώ αναλαμβάνει ένας νέος φορέας ,το ΙΕΠ, ακόμα δεν έχει επιλύσει όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν ;

2. Γιατί κωλυσιεργεί το ΙΕΠ και δεν απορροφά όλα τα διαθέσιμα κονδύλια με κίνδυνο να χαθούν προθεσμίες και χρήματα που προορίζονταν για επιμόρφωση των εκπαιδευτικών;

Η πολυδιαφημισμένη «Δια βίου μάθηση» προφανώς υπονοεί επιμορφωτές που θα αμείβονται με «ψίχουλα» για τις υπηρεσίες τους και επιμορφωμένους που θα παρακολουθούν εκτός ωραρίου και χωρίς καμιά αποζημίωση την επιμόρφωση..

Αυτά όλα βέβαια αφορούν όλους τους εμπλεκόμενους σε όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ μέσω των οποίων οι εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται σε διάφορους τομείς( Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης, Πιλοτικά Σχολεία, ΠΑΚΕ, ΠΕΚ.)

Τέλος ζητάμε από το ΔΣ της ΔΟΕ να παρέμβει στην πολιτική ηγεσία των Υπουργείων : Παιδείας, και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ώστε :

Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των επιμορφωτών, να αποσαφηνιστούν πλήρως τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις τους, να συνεχιστούν οι επιμορφώσεις, να διορθωθούν τα γραπτά της τελευταίας πιστοποίησης, να προγραμματιστούν οι επόμενες εξετάσεις για όσους έχουν ήδη επιμορφωθεί και βέβαια να ξεκινήσει η υλοποίηση της Δ΄ επιμορφωτικής περιόδου η οποία αν και έχει εξαγγελθεί δεν πραγματοποιείται.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αρβανίτης Βασίλης

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Καπλάνη Μαρία

Tags: Σύλλογος ΠΕ Κορυδαλλού Αγίας Βαρβάρας
Keywords
Τυχαία Θέματα