Σοβαρές λαθροχειρίες σε εκλογικά τμήματα - Δίνουν ότι θέλουν επιλεκτικά: «Πάρτε μόνοι σας ψηφοδέλτια»

Tweet

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο ρ/σ Στο Κόκκινο τουλάχιστον 15 καταγγελίες έχουν καταφτάσει μέχρι στιγμής στο νομικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ από εκλογικά τμήματα με τις οποίες πληροφορούν ότι δεν δίδονται ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν δίνουν ψηφοδέλτια

του Σακελλαρίδη

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ πολλαπλές καταγγελίες από εκλογικά τμήματα της Αθήνας αναφέρουν πως δεν δίνονται στους ψηφοφόρους ψηφοδέλτια της Ανοιχτής Πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολλά εκλογικά τμήματα της Αθήνας δίνονται ψηφοδέλτια μόνο του Γιώργου Καμίνη στους εκλογείς, επιχειρώντας να παραπλανήσουν το εκλογικό σώμα.

Καταγγελία έγινε στο news247.gr, από μητέρα ψηλόβαθμου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, που ψηφίζει σε εκλογικό τμήμα στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με την καταγγελία της έδωσαν δύο ψηφοδέλτια του Γιώργου Καμίνη και ένα λευκό και δεν της έδωσαν ψηφοδέλτιο του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Εν αμφιβόλω η εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας στην Πάτρα

Όπως αναφέρει το patratimes.gr, τραγελαφικές καταστάσεις, οι οποίες θέτουν εν αμφιβόλω την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας διαδραματίζονται από το πρωί στα εκλογικά τμήματα της Πάτρας.

Η μη εμφάνιση των μελών στις εφορευτικές επιτροπές οδήγησε σε αυθαίρετες «λύσεις» στο πρόβλημα της παράδοσης ψηφοδελτίων στους εκλογείς σε πολλά από τα εκλογικά τμήματα .

Χαρακτηριστικά παραδείγματα δύο από τα πιο πολυπληθή συγκροτήματα αυτά του 7ου Λυκείου και του πρώην ΕΠΑΛ στο τέρμα της οδού Αγ. Σοφίας όπου οι ψηφοφόροι για την ευρωβουλή έπαιρναν όποιο από τα ψηφοδέλτια επιθυμούσαν προς γενική θεά και κατάπληξη!!!

ΕΠΑΜ: Επιλεκτικό μοίρασμα ψηφοδελτίων, των κομμάτων

Όπως αναφέρει και το ΕΠΑΜ στο δελτίο τύπου του, σε πολλά εκλογικά τμήματα, της Επαρχίας, οι πολίτες δεν λαμβάνουν όπως προβλέπει η διαδικασία τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές αλλά μόνο των «μεγάλων» κομμάτων ή σε κάποιες περιπτώσεις ο ψηφοφόρος καλείται από τον δικαστικό αντιπρόσωπο να επιλέξει πιο ψηφοδέλτιο θέλει να πάρει πριν μπει στην κάλπη!

«Πάρτε μόνοι σας ψηφοδέλτια»

Το thebest.gr αναφέρει πως σε τρία τουλάχιστον εκλογικά τμήματα, οι ψηφοφόροι καλούνται να πάρουν από μόνοι τους τα ψηφοδέλτια πριν μπουν στην κάλπη (!), καθώς δεν υπάρχουν μέλη στις εφορευτικές επιτροπές για να τους τα δώσουν.

Οι καταγγελίες που έφτασαν στο thebest.gr αφορούν δυο εκλογικά τμήματα στο Ανατολικό Διαμέρισμα και ένα στο Κεντρικό.

Tags: ευρωεκλογέςαυτοδιοικητικές εκλογέςαυτοδιοικητικές Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα