Σόιμπλε: «Δεν υπάρχει δανειακή συμφωνία για την Ελλάδα, υπάρχει πρόγραμμα διάσωσης»

Δύσκολη φαίνεται να είναι η γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στην Ελληνική και τη Γερμανική πλευρά η οποία επιμένει στην παράταση του μνημονιακού προγράμματος. Η ελληνική πλευρά κινείται προς την κατεύθυνση της κατάθεσης αιτήματος για την παράταση του προγράμματος της δανειακής σύμβασης, κάτι που περιλαμβανόταν στο "έγγραφο Μοσκοβισί" και αντικαταστάθηκε τελευταία στιγμή.

«Πρέπει να δούμε κάτι συγκεκριμένο, βιώσιμο, δεσμευτικό. Αυτό δεν το είχαμε την περασμένη Τετάρτη, δεν

το είχαμε χθες, δεν το είχαμε ούτε στις τεχνικές διαπραγματεύσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου με τους τρεις θεσμούς που πάντα αποκαλούσαμε τρόικα. Πρέπει να είναι κάτι αξιόπιστο, βιώσιμο, αλλιώς δεν έχει νόημα. Δεν έχω πάρει κάτι τέτοιο, όχι», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φαίνεται να απορρίπτει την πρόταση της Ελλάδας για παράταση της δανειακής συμφωνίας, δηλώνοντας στο κανάλι ZDF ότι δεν είναι προς συζήτηση, όπως μεταδίδει το Reuters.

"Δεν υπάρχει δανειακή συμφωνία για την Ελλάδα, υπάρχει πρόγραμμα διάσωσης", απάντησε. Δεν είναι η παράταση ενός δανειακού προγράμματος, αλλά το εάν αυτό το πρόγραμμα διάσωσης θα ολοκληρωθεί, ναι ή όχι", δηλώνει στο ZDF.

Tags: ΣόιμπλεΓερμανία
Keywords
Τυχαία Θέματα