Σχετικά με τις αποσπάσεις στα γραφεία, των αιρετών Δημήτρη Δραγανιδάκη και Βασίλη Σίμου

Tweet

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Ως αιρετoί, μετά την απόφαση της μη πραγματοποίησης αποσπάσεων εκπαιδευτικών με σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και προβλήματα υγείας, από το ΚΥΣΠΕ, καταγγείλαμε στην αρχή της σχολικής χρονιάς, την πολιτική ηγεσία για έλλειψη υπευθυνότητας, ανθρωπιάς και κατανόησης του γενικότερου συμφέροντος της εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια, με απόφαση του ίδιου του Υπουργού αποφασίστηκε να δοθούν αποσπάσεις, όχι με βάση τα πραγματικά

λειτουργικά κενά, αλλά μόνο από πλεονασματικές προς ελλειμματικές περιοχές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποσπασθούν συνάδελφοι σε μια Δ/νση με λιγότερα μόρια επειδή προέρχονταν από πλεονασματική περιοχή, τη στιγμή που τη Διεύθυνση αυτή τη ζητούσαν άλλοι συνάδελφοι με πολύ περισσότερα μόρια, αλλά προέρχονταν από ελλειμματική περιοχή.

To «έγκλημα» σε βάρος των συναδέλφων μας, που ζητούσαν απόσπαση, ολοκληρώθηκε όταν το Υπουργείο αυτοδιαψεύστηκε, αφενός μεν, με προσλήψεις αναπληρωτών σε περιοχές που πριν λίγο ισχυριζόταν ότι δεν υπήρχαν λειτουργικά κενά και δεν ικανοποίησε καμιά απόσπαση, αφετέρου δε, με τις διαβεβαιώσεις, ότι θα γίνουν μόνο οι αναγκαίες αποσπάσεις στα γραφεία, γιατί θα καλύπτονταν οι συγκεκριμένες θέσεις από συναδέλφους που πήραν μετάταξη για το λόγο αυτό.

Σήμερα Το Υπουργείο Παιδείας βγαίνει ανακόλουθο για μια ακόμη φορά και δίνει τη χαριστική βολή στην Εκπαίδευση, δημιουργώντας εκπαιδευτικούς πολλαπλών ταχυτήτων σχετικά με τη διαδικασία των αποσπάσεων, αφού για πολλοστή φορά γινόμαστε μάρτυρες αποσπάσεων συναδέλφων στη μέση της σχολικής χρονιάς στα γραφεία, καταστρατηγώντας με τον τρόπο αυτό το δικαίωμα της απόσπασης με μοριοδότηση.

Ως αιρετοί, καταγγέλλουμε αυτήν την πολιτική, μη δυνάμενοι να νομιμοποιήσουμε τακτικές που οδηγούνε στην εξαθλίωση και στην κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών.

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΡΑΓΑΝΙΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Tags: αιρετόςΔημήτρης ΔραγανιδάκηςΒασίλης Σίμος Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα