Σχετικά με τη συνδικαλιστική συνδρομή στη Διδασκαλική Ομοσπονδία, των εκπ/κών του 12ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Σχετικά με τη συνδικαλιστική συνδρομή στη Διδασκαλική
Ομοσπονδία.

Η σημερινή οικονομική κρίση που πλήττει όλους μας, επιβάλλει τη μείωση των δαπανών της Ομοσπονδίας και των τοπικών Συλλόγων (μείωση αποζημιώσεων των μελών της ΔΟΕ, των αντιπροσώπων των Συλλόγων κ.λπ.).
Παρά τις συνεχείς προτάσεις μελών που έγιναν μέχρι τώρα, για μείωση της συνδρομής, η
ΔΟΕ συνεχώς κωφεύει.
Η ΔΟΕ μπροστά στις καθολικές διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα, αλλά και οργανωμένων Συλλόγων (π.χ. συλλόγου Νίκαιας - Πειραιά) για μείωση της συνδρομής, πανικόβλητη και δια της πλαγίας οδού, πρότεινε αυθαίρετα την παρακράτηση 2,40 € μηνιαίως από τις τακτικές αποδοχές κάθε εκπαιδευτικού, εφαρμόζοντας τη μέθοδο «φασούλι το φασούλι αδειάζει το σακούλι», την οποία τελικά και ανέστειλε.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο «η παρακράτηση των συνδικαλιστικών εισφορών των δημοσίων υπαλλήλων, υπέρ συνδικαλιστικών οργανώσεων γίνεται με τη συγκατάθεση των υπαλλήλων».

Προτείνουμε τη μείωση της ετήσιας συνδρομής στα 20 €, όπως προτείνουν και άλλοι Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα. (Περίπου τόση είναι και η συνδρομή της ΕΛΜΕ).

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, ομόφωνα αποφάσισε τη μη καταβολή της Β΄ δόσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ενημερώνουμε ότι μετά την απόφασή μας έγινε επίσκεψη του διαπαραταξιακού προεδρείου του Συλλόγου στο σχολείο μας για να αλλάξουμε την απόφασή μας. Τονίσαμε ότι είναι ομόφωνη απόφαση των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας και δε θα δεχτούμε παρεμβάσεις.

Αναλογιστήκατε συνάδελφοι πόσα χρήματα εισπράττει η ΔΟΕ από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ετησίως; (80.000 περίπου εκπ/κοί επί 30 €, περίπου , η δαπάνη υπερβαίνει τα 2.000.000 εκατομμύρια € κάθε χρόνο!!!).
Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε την Α΄ δόση των 20 € αρνούμενοι να προσυπογράψουμε στη συνέχιση καθεστωτικών αντιλήψεων και αναποτελεσματικών συνδικαλιστικών πρακτικών.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας να προβούν σε ανάλογες ενέργειες μέχρι δικαίωσης.

Οι εκπαιδευτικοί του 12ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας

Keywords
Τυχαία Θέματα