Πρώτη δουλειά σε 5.000 ανέργους από πιλοτικό πρόγραμμα Eures

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Το νέο πρόγραμμα διευκολύνει τη μετακίνηση των νέων ανέργων, προκειμένου να βρουν εργασία εκτός της χώρας διαμονής τους

Με τον τίτλο «Η πρώτη σας θέση εργασίας μέσω του Eures» να φανερώνει τις προθέσεις της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδίασε και πρόκειται να υλοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο αποσκοπεί στη διευκόλυνση της μετακίνησης 5.000 ανέργων νέων προκειμένου να βρουν εργασία εκτός της χώρας διαμονής τους.

Στο πλαίσιο
του προγράμματος, τέσσερις επιλεγμένες υπηρεσίες εξεύρεσης εργασίας από τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Δανία και την Ιταλία θα βοηθήσουν νέους που αναζητούν εργασία σε άλλο κράτος-μέλος

Μέσω της λειτουργίας του προγράμματος, η Επιτροπή επιχειρεί τη μετατροπή του ευρωπαϊκού δικτύου απασχόλησης Eures σε μία πανευρωπαϊκή υπηρεσία απασχόλησης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, ο κ. Laszlo Andor, επίτροπος της Ενωσης για την Απασχόληση, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το πιλοτικό πρόγραμμα \"Η πρώτη σας θέση εργασίας μέσω του Eures\" συνιστά το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία μιας πιο εξατομικευμένης εργασίας η οποία θα βοηθά τα άτομα να βρουν δουλειά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το να βοηθούνται άτομα που διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα να βρουν εργασία σε άλλες χώρες οι οποίες χρειάζονται τα προσόντα αυτά μπορεί να αποτελέσει ένα μέρος της λύσης στην κρίση απασχόλησης που αντιμετωπίζει η Ευρώπη».

Στο πλαίσιο του προγράμματος, τέσσερις επιλεγμένες υπηρεσίες εξεύρεσης εργασίας από τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Δανία και την Ιταλία θα βοηθήσουν νέους που αναζητούν εργασία σε άλλο κράτος-μέλος. Νεαροί υπήκοοι της Ενωσης, ηλικίας 18-30 ετών, θα λάβουν πληροφορίες και βοήθεια για την πρόσληψή τους, καθώς και τη δυνατότητα οικονομικής στήριξης για την υποβολή αίτησης ή για την κατάρτισή τους. Επιπροσθέτως, μικρομεσαίες επιχειρήσεις -που απασχολούν έως 250 εργαζομένους- μπορούν να υποβάλουν αίτηση οικονομικής υποστήριξης ώστε να καλύψουν ένα μέρος από το κόστος της κατάρτισης νεοπροσλαμβανόμενων εργαζομένων και να τους βοηθήσουν στα πρώτα τους βήματα.

Σαράντα οκτώ θέσεις γεωργών προσφέρονται στην Αυστρία στην περιοχή Wiener Umland/Nordteil. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας

Θέσεις για νέους χωρίς εμπειρία
Με αφορμή τη στροφή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τους νέους και τη χάραξη πολιτικών τόνωσης της νεανικής απασχόλησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το «Εθνος - Εργασία» παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα θέσεις εργασίας ειδικά για νέους, χωρίς απαραίτητη εργασιακή εμπειρία, όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Eures (http://ec.europa.eu/eures/).

Οι περισσότερες θέσεις για μη έχοντες εργασιακή πείρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Eures, βρίσκονται σε Αγγλία (279.524), Γαλλία (14.305), Γερμανία (422.859), Βέλγιο (82.205), Αυστρία (2.468) και Ιταλία (4.813).

Παρότι

Keywords
Τυχαία Θέματα