Προς πλήρη απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων

Tweet

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πλήρης απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γερ. Γιακουμάτο να αποφασίζει το πιλοτικό άνοιγμα σε εννέα περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Ημερησίας", έπειτα και από τη σχετική συμφωνία που υπάρχει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα, οι επιχειρήσεις θα είναι ανοικτές όλες τις Κυριακές και συγκεκριμένα: Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας,

στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στον δήμο Ραφήνας ? Πικερμίου, στον νομό Χαλκιδικής, στα νησιά της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και στην Ερμούπολη της Σύρου.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της υπουργικής απόφασης που βρίσκεται στο Εθνικό Τυπογραφείο, λίγο πριν πάρει αριθμό Φύλλου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το μέτρο θα αξιολογηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο του 2015, οπότε και θα αποφασιστεί η τύχη του. Πάντως, δεν αποκλείεται, τότε να αποφασιστεί η καθολική εφαρμογή του μέτρου, ενώ αρμόδιος φορέας που θα μετρήσει τις επιπτώσεις από την πιλοτική λειτουργία στις εννέα προαναφερόμενες περιοχές θα είναι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ).

Η απόφαση του κ. Γιακουμάτου, η οποία ουσιαστικά είχε δρομολογηθεί από τους προκατόχους του Κωστή Χατζηδάκη και Θανάση Σκορδά, προκάλεσε την παραίτηση από τα κομματικά και συνδικαλιστικά όργανα της Ν.Δ. του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλη Κορκίδη. Ο κ. Κορκίδης είχε ταχθεί κατά της εφαρμογής του μέτρου της πιλοτικής λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, παρά μόνο αυστηρά σε τρεις τουριστικές περιοχές.

Tags: απελευθέρωση ωραρίουκαταστήματα Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα