Προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» ΕΣΠΑ… άλλος ένα Δούρειος Ίππος στις εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση και σε όλο το δημόσιο

Tweet

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΣΟΥΜΑΝΑΣ ΜΑΚΗΣ (6974572086) ,

ΤΕΚΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ(6936548323)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 4-2-2014

ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ)

ΚΟΙΝ: ΔΟΕ

Προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» ΕΣΠΑ… άλλος ένα Δούρειος Ίππος στις εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση και σε όλο το δημόσιο.

Ένα ακόμα πρόγραμμα που στοχεύει να πλήξει το δικαίωμα στη

μόνιμη και σταθερή εργασία στο Δημόσιο υλοποιείται μέσω του ΕΣΠΑ. Επιδίωξη τους είναι, αφού απολύσουν όσους διατηρούν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να προσλαμβάνουν στη θέση τους ίδιους ή άνεργους με εξευτελιστικούς μισθούς, χωρίς ουσιαστική ασφαλιστική κάλυψη και χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα.

Με το πρόγραμμα αυτό του ΟΑΕΔ επιχειρήθηκε πριν λίγο καιρό να προσληφθούν συνάδελφοι νηπιαγωγοί αλλά για λόγους που σκοπεύουν να ξεπεράσουν και λόγω της αντίδρασης που συνάντησαν προσωρινά υποχώρησαν.

· Οι όροι και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα εργαστούν για πέντε μήνες ο άνεργοι, είναι απάνθρωποι.

· Οι μισθοί τους θα φτάνουν τα 490 €.

· Οι εργαζόμενοι με το πρόγραμμα αυτό, δεν έχουν δικαίωμα αναρρωτικής άδειας, δεν μπαίνουν στο ταμείο ανεργίας, και δεν μπορούν να ξανακάνουν τα χαρτιά τους στην επόμενη προκήρυξη.

Οι συνθήκες αυτές δεν είναι πρόβλημα μόνο για τους εργαζόμενους του προγράμματος.

Η φθηνή ευέλικτη εργασία είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν. Αυτός είναι ο στόχος της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Η απαξίωση και η διάλυση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου, η εργασιακή ανασφάλεια και οι ελαστικές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Ένα σχολείο με εργαζομένους πολλών ταχυτήτων, χωρίς εργασιακά ασφαλιστικά δικαιώματα, έρμαια της πολιτικής που αποφασίζει και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση το κεφάλαιο, και η Ε.Ε..

Αγωνιζόμαστε για

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους

Δημόσια και δωρεάν παιδεία – υγεία και ασφάλεια.

Tags: Γ Σύλλογος ΠΕ Ν. ΘεσσαλονίκηςΕΣΠΑ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα