Πολυκαταστήματα: Απολύσεις και εξευτελισμοί εργαζομένων

Tweet Κατηγορία: Κοινωνία

  Πολυκαταστήματα: Απολύσεις και εξευτελισμοί εργαζομένων

 

 

    * Την ανάκλση της παράνομης και εκδικητικής απόλυσης της Στέλλας Χατζηστεργίου από το πολυκατάστημα Berskha (Όμιλος Ζara) ζητούν οι εμποροϋπάλληλοι.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και το σωματείο, η πωλήτρια αρνήθηκε να δεχθεί την προσβλητική διαδικασία ελέγχου των προσωπικών της αντικειμένων από τη διεύθυνση της επιχείρησης. Παρόμοια φαινόμενα

καταγράφονται το τελευταίο διάστημα και σε άλλα πολυκαταστήματα, όπου στοχοποιούνται εργαζόμενοι/ες, ιδιαίτερα όσοι έχουν συνδικαλιστική δράση.

* Τουλάχιστον 8 απολύσεις εργαζομένων καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα στα "Public" Θεσσαλονίκης.

Οι απολύσεις είναι παράνομες και τρομοκρατικού χαρακτήρα, σημειώνουν τα σωματεία, καθώς χρησιμοποιούνται παραδειγματικά για τους άλλους εργαζόμενους. Οι εμποροϋπάλληλοι Θεσσαλονίκης προχώρησαν προχθές σε συμβολική κατάληψη του πολυκαταστήματος.

 

* "Η κυβέρνηση οδηγεί σε διάλυση και ιδιωτικοποίηση το Ταμείο Παρακαταθηκών" σημειώνει η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Δηλώνοντας την αντίθεσή της με την πρόθεση της κυβέρνησης για την ουσιαστική διάλυση και ιδιωτικοποίηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, που επιχειρείται με το σχέδιο νόμου κάτω από την πίεση του ελληνικού τραπεζικού κατεστημένου και της τρόικας, η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι το Ταμείο λειτουργεί εδώ και 100 χρόνια αυτόνομος και αυτοχρηματοδοτούμενος οργανισμός με σκοπό την ενίσχυση της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης αλλά και τη χορήγηση χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων σε δημοσίους υπαλλήλους.

Η ΑΔΕΔΥ ανησυχεί τόσο για το μέλλον των δανείων 200.000 δημοσίων υπαλλήλων όσο και για τη συνέχιση της δανειοδότησής τους, γιʼ αυτό και ζητά από την κυβέρνηση την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου και το συντομότερο δυνατόν συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό.

* Για άγριες περικοπές και δραστικό περιορισμό των δικαιούχων κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων κάνει λόγο ο Δ. Στρατούλης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις προωθούμενες κυβερνητικές ρυθμίσεις.

Όπως σημειώνει σε σχετική δήλωση η απογραφή των δικαιούχων κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, στην οποία προχωρεί η κυβέρνηση μετά από συμφωνία της με την τρόικα, δεν γίνεται, όπως ισχυρίζεται, για να αντιμετωπιστούν παρατυπίες στη χορήγησή τους, αλλά για την άγρια περικοπή τους και τον δραστικό περιορισμό των δικαιούχων τους. Η κυβέρνηση και η τρόικα θα προωθήσουν αυτούς τους στόχους τους μέσω της σύνδεσης της χορήγησης των κοινωνικών επιδομάτων με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Το κυβερνητικό και τροϊκανό επιχείρημα ότι προχωρούν σε αυτές τις περικοπές για να στηριχ

Keywords
Τυχαία Θέματα