ΠΑΣΚ ΔΕ Ημαθίας: Οχι στο δολοφονικό πολυνομοσχέδιο

Ανακοινώσεις

ΠΑΣΚ ΗΜΑΘΙΑΣ : ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Η ΠΑΣΚ Ημαθίας καταγγέλλει με τον πιο ηχηρό τρόπο την κυβέρνηση και το πολυνομοσχέδιο φονιάς που στέλνει για απόλυση 2.500 εκπαιδευτικούς και στην απόγνωση 20.000 μαθητές.

Χωρίς καμία λογική εν μια νυκτί καρατόμησαν τους δημοφιλέστερους και μαζικότερους τομείς της επαγγελματικής εκπαίδευσης στους

οποίους υπηρετούσαν συνάδελφοι που κάλυπταν πλήρως το ωράριό τους. Οι τομείς υγείας – πρόνοιας και οι ειδικότητες αισθητικής – κομμωτικής προσέλκυαν πλήθος μαθητών διότι προσέφεραν άριστη επαγγελματική αποκατάσταση στους μαθητές μας. Λειτουργούσαν σε υψηλότατο επίπεδο και εισήγαγαν τους μαθητές μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με τις αποφάσεις αυτές η χώρα μας γίνεται η μοναδική στην Ευρώπη που δεν έχει στη δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση τους παραπάνω τομείς.

Πώς είναι δυνατό να κλείνει το υπουργείο τέτοιους τομείς; Επειδή δήθεν δεν προσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση!!!!! και προκειμένου να αναβαθμίσουν την επαγγελματική εκπαίδευση!!!

Η απάντηση είναι απλή η κυβέρνηση θέλει να τους χαρίσει στην ιδιωτική εκπαίδευση μαζί με την τακτοποίηση του θέματος των διαθεσιμοτήτων. Καταργείται ένα κομμάτι της δημόσιας δωρεάν επαγγελματικής εκπαίδευσης και προσφέρεται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η επαγγελματική εκπαίδευση μπαίνει για μια ακόμη φορά στο περιθώριο και στην περιφρόνηση της εξουσίας.

Σαν παράταξη εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας και δηλώνουμε ότι θα αντιπαρατεθούμε με κάθε μέσω και κάθε τρόπο ενάντια στην κυβέρνηση και τις απολύσεις που επιχειρεί. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο φονιά των απολύσεων και της υποβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Καλούμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να προασπίσουν το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης καταψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο.

Απαιτούμε από το ΠΑΣΟΚ να σεβαστεί την ιστορία του και τους αγώνες που έχει κάνει για την δημοκρατία και την δωρεάν παιδεία αυτού του τόπου και να μην την ακυρώσει ψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο.

Απαιτούμε από το ΠΑΣΟΚ, την ιστορική δημοκρατική παράταξη, να μην συνδέσει το όνομά του με το σφαγιασμό 2500 απαραίτητων εκπαιδευτικών και την απόγνωση 20.000 μαθητών. Έστω και την τελευταία στιγμή να αποσύρει την στήριξή του από το δολοφονικό νομοσχέδιο.

Η Συντονιστική επιτροπή ΠΑΣΚ ΔΕ Ημαθίας

Tags: ΠΑΣΚ ΔΕ Ημαθίαςαπολύσεις εκπαιδευτικών
Keywords
Τυχαία Θέματα