ΠΑΣΚ ΔΕ: Ενότητα στη βάση και συσπείρωση η απάντησή μας!

Ανακοινώσεις

Πάτρα 15-05-2013

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ!

Χαιρετίζουμε τη μαζική παρουσία του κλάδου στη Γ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Αχαίας αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Ήταν η πρώτη μεγάλη ηθική και συνδικαλιστική νίκη των καθηγητών απέναντι στη βάρβαρη αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Ήταν μια αποστομωτική απάντηση στην προσπάθεια των μιντιακών συνεργών της να μας εμφανίσει ως «συντεχνία» που σύρεται σε μια απεργία συνδικαλιστών

ερήμην της βάσης του κλάδου. Η συντριπτική πλειοψηφία με την οποία ψηφίστηκε η πρόταση της Ομοσπονδίας, η καταδίκη της προληπτικής αντιδημοκρατικής επίστρατευσης και η μεγαλειώδης παρουσία εκπαιδευτικών και πολιτών στα συλλαλητήρια της 13/5 και 14/ 5 δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία ότι τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι απολύτως δίκαια.

Ο στόχος μας παραμένει σταθερός και αταλάντευτος: Η άρση των μέτρων που έφεραν την εκπαίδευση και τον Έλληνα εκπαιδευτικό στο περιθώριο της κοινωνίας. Ο απαξιωμένος εκπαιδευτικός, δεν μπορεί να διαπαιδαγωγήσει ελεύθερες σκέψεις, να συμβάλει στη δημιουργία χειραφετημένων πολιτών. Με την επιστράτευση των καθηγητών η κυβέρνηση δεν επιφέρει μόνο ένα αντιδημοκρατικό κτύπημα σε αυτούς αλλά κηλιδώνει και τη δημόσια εκπαίδευση.

Η ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε. πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε πρώτα από όλα και πάνω από όλα το πολιτικό κεφάλαιο που συσσωρεύτηκε αυτές τις μέρες , να διαφυλάξουμε το αίσθημα της συλλογικότητας που κερδίσαμε γιατί τίποτε δεν τελειώνει αλλά αντίθετα τώρα αρχίζουν όλα.

Η Ενότητα στη βάση και η συσπείρωση στο Σωματείο πρέπει να είναι οδηγός μας .

Να είμαστε παρόντες σε κάθε κινητοποίηση , σε κάθε συλλογική δράση για να σπάσουμε το κλίμα του φόβου και της συκοφάντησης που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της.

ΖΗΤΑΜΕ:

α)NA ΑΠΟΣΥΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ

β)ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

---ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/5 ,ΩΡΑ 7.00μμ, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Tags: ΠΑΣΚ ΔΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα