Παρέμβαση για υποσιτισμό και θέρμανση στα σχολεία

Tweet Κατηγορία: Εκπαίδευση στον Τύπο

  ΤΥΠΟΣ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ  

Μετά από παρέμβαση του ΚΚΕ, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα διερευνήσει τους τρόπους στήριξης των μαθητών που έχουν ανάγκη

 

Παρέμβαση στο προχτεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ώστε να απαιτήσει η Περιφέρεια λύση στο οξυμένο πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών και της έλλειψης θέρμανσης στα σχολεία, έκαναν οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ.

 

Θυμίζουμε ότι το πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών που είχε εντοπιστεί από πέρσι στα σχολεία, εξαπλώνεται με μεγάλους ρυθμούς και δείχνει τη σύγχρονη βαρβαρότητα που ζουν οι λαϊκές οικογένειες, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Παρ' όλα αυτά τόσο η προηγούμενη όσο και η παρούσα κυβέρνηση απέναντι σ' αυτή την τραγική κατάσταση έχουν δείξει εγκληματική απραξία. Για πολλούς μήνες πέρσι το υπουργείο Παιδείας αρνούνταν ότι υπάρχει πρόβλημα υποσιτισμού μαθητών, παρά τις καταγγελίες, τα σχετικά δημοσιεύματα, τις λιποθυμίες κλπ. Οταν μετά από μήνες δεν μπορούσε άλλο να κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, το υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε τελικά ένα πρόγραμμα μικρογευμάτων σε κάποια σχολεία, το οποίο όμως... δεν εφαρμόστηκε ποτέ και στο τέλος της περσινής χρονιάς βγήκε από το υπουργείο μια εγκύκλιος που παρέπεμπε τους διευθυντές των σχολείων, όταν εντοπίζουν πρόβλημα να... το λύνουν οι ίδιοι όπως μπορούν (σε συνεργασία με την Εκκλησία, με ΜΚΟ) κλπ.

Προχτές στο περιφερειακό συμβούλιο, με σχετικό ψήφισμα που κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, το οποίο έγινε ομόφωνα δεκτό, ζητούν από την Περιφέρεια Αττικής να παρέμβει άμεσα ώστε:

Να απαιτήσουμε την άμεση χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από το υπουργείο για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες. Να συνεισφέρουμε και σε συνεργασία με δήμους και φορείς να καλύψουμε τώρα την κρατική άρνηση χορήγησης έκτακτου κονδυλίου στους δήμους για να παρέχουν ένα γεύμα (π.χ. σάντουιτς, γάλα, χυμό) σε όλους τους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των δήμων, καθώς και να καλυφθούν άμεσα τα έξοδα θέρμανσης.

Αποφασίστηκε η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, θα διερευνήσει όλες τις δυνατότητες και τους τρόπους παρέμβασης και στήριξης των μαθητών που έχουν ανάγκη.

Στο ψήφισμα που κατατέθηκε από τους περιφερειακούς συμβούλους του ΚΚΕ σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Είναι γνωστό ότι η λαϊκή οικογένεια, όσο ξεδιπλώνεται η καπιταλιστική οικονομική κρίση, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου βάρβαρη επίθεση, με φοροληστεία, απανωτά χαράτσια, μείωση παροχών σε Υγεία - Πρόνοια, απολύσεις, ανεργία και γενικά με τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Από την αρχή της εκδήλωσης αυτής της κρίσης συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές, μαζικοί φορείς των εργαζομένων σε όλους τους δήμους παρεμβαίνουν για την αντιμετώπιση των διαρκώ

Keywords
Τυχαία Θέματα