Παντελής έλλειψη συντονισμού στην μεγάλη πυρκαγιά - Αστυνομία και πυροσβεστική δεν επικοινώνησαν ποτέ μεταξύ τους

Εκτός από την προσπάθεια ανοικοδόμησης της περιοχής (αν και όλοι πιστεύουν πως ποτέ δεν θα επανέλθει πλήρως, όπως ήταν πριν την καταστροφή) και την απόδοση πολιτικών ευθυνών, στην υπόθεση της καταστροφικής φωτιάς στο Μάτι υπάρχει και το αμιγώς ποινικό-διοικητικό σκέλεος που εξετάζονται από τις δικαστικές αρχές.

Την δεδομένη στιγμή εξετάζνται τα επίσημα έγγραφα των αρχών που ενεπλάκησαν και δημιουργούν τεράστιο προβληματισμό (τουλάχιστον) οι πρώτες εντυπώσεις από τα έγγραφα της Αστυνομίας και φανερώνουν πως οι υπηρεσίες

δεν μπορούσαν να μιλήσουν... ούτε στο τηλέφωνο.

Όπως καταγράφει και το σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής την Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που εκτελούν χρέη εκφωνητή στο Κέντρο Επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ τηλεφωνούσαν στο κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι όμως δεν απαντούσε κανείς.

Μάλιστα αναγράφονται 5 διαφορετικοί αριθμοί από κλήσεις έκτακτης ανάγκης αλλά δεν απαντήθηκαν ποτέ.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η μόνη επικοινωνία που υπήρξε μεταξύ των δυο αυτών νευραλγικών υπηρεσιών ήταν όταν ένας πυροσβέστης κάλεσε στο 100, στην Άμεση Δράση δηλαδή, για να αναφέρει ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε σπίτι στον Νέο Βουτζά.

Ως τώρα υπήρχαν καταγγελίες Αστυνομικών ότι και οι ίδιοι δεν είχαν επαφή με το δικό τους κέντρο, ως τώρα υπήρχαν καταγγελίες που έλεγαν ότι δεν υπήρχαν κατευθύνσεις και συντονισμός, τώρα όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχουν ντοκουμέντα που “καίνε” τους υπευθύνους.

Με τα παραπάνω δεδομένα, γίνεται αντιληπτό πως σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συνθήκη οι αρμόδιες αρχές στάθηκαν ανίκανες να συντονίσουν τις δυνάμεις τους. Τα αποτελέσματα ήταν τραγικά...

πυρκαγιάπυροσβεστικήμάτιφωτιά
Keywords
Τυχαία Θέματα
Παντελής, - Αστυνομία,pantelis, - astynomia