ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: "Για τις αθλιότητες Παρεμβάσεων - ΔΑΚΕ κατά τη συγκρότηση προεδρείου στη Γ΄ΕΛΜΕ Δ. Αθήνας"

Για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Γ' ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας εξέδωσε ανακοίνωση η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε για ορισμένες αρνητικές εξελίξεις στην ΕΛΜΕ. Όπως γνωρίζετε στις εκλογές

για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (18-12-2018) η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) αναδείχθηκε 1η δύναμη με 157 ψήφους.

Στις 22/1 έγινε συνεδρίαση του Δ.Σ. για την συγκρότηση προεδρείου της ΕΛΜΕ. Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών διεκδικήσαμε την θέση του προέδρου της ΕΛΜΕ στα πλαίσια ενός Δ.Σ με αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο (1η δύναμη πρόεδρος, 2η δύναμη γραμματέας ή αντιπρόεδρος κ.τ.λ.).

Στη συγκρότηση του Δ.Σ. οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ δήλωσαν ότι επιδιώκουν προγραμματικό προεδρείο «κόντρα στην αδράνεια της ΟΛΜΕ και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό». Η ΔΑΚΕ δήλωσε ότι θα ψηφίσει «παρατάξεις και άτομα που θα υπάρχει η ελάχιστη σύγκλιση, συνεργασία και συμπόρευση!! Τελικά οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ συγκρότησαν προγραμματικό προεδρείο με τη ΔΑΚΕ! Ο εκπρόσωπος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αντώνης Πέττας έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος και εκλέχτηκε με τις ψήφους της ΔΑΚΕ. Η απόφαση γι΄ αυτό το «προγραμματικό προεδρείο», όπως αποδεικνύεται από τα ίδια τα γεγονότα είχε κλειστεί πολύ πριν τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε κεντρικό επίπεδο. Άλλωστε και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ είναι μέλος του σωματείου μας.

Έτσι λοιπόν οι δύο παρατάξεις οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και η ΔΑΚΕ προχώρησαν σε μια συμφωνία αποκλεισμού της ΑΣΕ από τη θέση του προέδρου που δικαιωματικά μας ανήκει.

Η εξέλιξη αυτή, για μια ακόμα φορά, δείχνει ότι ο τυχοδιωκτισμός των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ δεν έχει κανένα όριο. Μπροστά στην καρέκλα δε διστάζουν σε τίποτα. Πριν λίγο καιρό στήριξαν έκαναν πλάτες για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Τώρα κάνουν «κομπρεμί» με την παράταξη της Ν.Δ. Το βαθμό του τυχοδιωκτισμού τους φανερώνει ένα άρθρο στελέχους τους (στην εφημερίδα ΠΡΙΝ που καλύπτει πολιτικά το χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ) που έκανε μάθημα στο ΠΑΜΕ για τη συγκρότηση των οργάνων στα σωματεία λίγες μέρες πριν. Με αφορμή τη συγκρότηση προεδρείου στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης έγραφαν: «η συγκρότηση προεδρείων στα συνδικάτα προϋποθέτει μια στοιχειώδη πολιτική συμφωνία…». Η στάση τους κατά τη συγκρότηση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ επιβεβαιώνει τη φράση του αμερικανού κωμικού Γκραούτσο Μαρξ: «Αυτές είναι οι αρχές μου. Και αν δεν σου αρέσουν… εντάξει, έχω κι άλλες»!

Πραγματικά το μένος τους για το ΠΑΜΕ βγάζει μάτια! Δεν διστάζουν να εφαρμόσουν τις πιο τυχοδιωκτικές και ανήθικες μεθόδους για να αποκλείσουν τις δυνάμεις του ταξικού κινήματος. Βάζουν πλάτη για να μην εκφραστεί η αγωνιστική βούληση εκατοντάδων συναδέλφων, κάνοντας πλάτη σε δυνάμεις που είναι τα γερά στηρίγματα της κυβέρνησης για να περάσει η αξιολόγηση, τα σχέδια για τις νέες δομές στην δευτεροβάθμια κ.τ.λ.

Η πρακτική τους είναι πλέον γνωστή! Τελικά, η στάση κάθε συνδικαλιστικής δύναμης απέναντι στο ΠΑΜΕ είναι κριτήριο.

Ας βγάλουν οι συνάδελφοι τα συμπεράσματά τους!

25-1-2018

ΠΑΜΕ εκαπιδευτικών
Keywords
Τυχαία Θέματα