«Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές» ή Αλήθειες και ψέματα για τη συγκρότηση του σωματείου της Γ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας

Το Όσκαρ για σενάριο επιστημονικής φαντασίας διεκδικεί το ΠΑΜΕ στη Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας. Με αφορμή τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου ανακάλυψαν συνωμοσίες, μυστική διπλωματία, «συμφωνίες κορυφής» και άλλα συναφή! Ίσως όλα αυτά

να είναι συμβατά με το παραταξιακό τους DNA. Ωστόσο, τα πράγματα είναι τόσο απλά, που μόνο όσοι δε θέλουν δεν μπορούν να καταλάβουν!

Η Παρέμβαση έχει ως πάγια αρχή διαχρονικά στην ΕΛΜΕ μας, ότι η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου πρέπει να γίνεται στη βάση ενός ελάχιστου προγράμματος για να μπορεί να λειτουργήσει στοιχειωδώς το σωματείο. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην άποψη περί «αναλογικού – αντιπροσωπευτικού προεδρείου», λες κι ένα σωματείο που θέλουμε να κινηθεί σε μία αγωνιστική – ταξική κατεύθυνση πρέπει να έχει τη λογική ενός φιλανθρωπικού ή εξωραϊστικού συλλόγου. Αλίμονο αν δεν διεκδικούμε, ιδιαίτερα σε περιόδους, που τόσο ο κλάδος όσο και η κοινωνία συνολικά, δέχεται σφοδρή επίθεση, έναν κοινό βηματισμό κόντρα στην αδράνεια της ΟΛΜΕ και στη λογική του εφησυχασμού και της παθητικής αναμονής που προτείνεται από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Επίσης όμως κόντρα στην κομματικοκεντρική αντίληψη του «ξεχωριστού» που οδηγεί και αυτή στην αδράνεια του σωματείου.

Μ’ αυτές τις θέσεις, στη συνεδρίαση της 22/1, καταθέσαμε κείμενο – 10 σημείων- με συγκεκριμένες προτάσεις για τη λειτουργία του σωματείου σε αγωνιστική κατεύθυνση (τις οποίες είχαμε ήδη στείλει σ’ όλα τα σχολεία πριν τη διαδικασία συγκρότησης), που περιελάμβανε από συντονισμό με άλλες ΕΛΜΕ, τοπικά σωματεία, φορείς, συλλογικότητες και δήμους μέχρι πρωτοβουλίες δράσεων για την υπεράσπιση της δουλειάς μας, ενάντια στην αξιολόγηση, στις συγχωνεύσεις και το 30ωρο, τις εργασιακές σχέσεις και τους αναπληρωτές με συγκρότηση επιτροπών αγώνα με τη συμμετοχή συναδέλφων. Επίσης, συγκεκριμένες πολιτιστικές δραστηριότητες για την αναθεώρηση της ιστορίας, την ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος, κλπ. Τονίσαμε ότι η ελάχιστη συμφωνία έστω στα 10 σημεία ή με ό,τι άλλο θα ήθελε κανείς να προτείνει, θα αποτελούσε μια σημαντική βάση για τις παρατάξεις που θα συμφωνούσαν, για να συγκροτηθεί αναλογικά το προεδρείο, στη βάση όμως μιας τέτοιας προγραμματικής δράσης!

Το ΠΑΜΕ (3 έδρες) δεν συζήτησε καν, κατέθεσε τη γνωστή απολίτικη θέση περί αναλογικού-αντιπροσωπευτικού προεδρείου και το ίδιο δήλωσαν τα ΣΥΝΕΚ (1 έδρα). Η ΔΑΚΕ (2 έδρες) δήλωσε επίσης ότι είναι υπέρ του αναλογικού–αντιπροσωπευτικού προεδρείου αλλά θα λάμβανε υπόψη της στην ψηφοφορία παρατάξεις και άτομα που συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του σωματείου. Υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου έθεσαν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και το ΠΑΜΕ. Υπερψηφίστηκε η υποψηφιότητα των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ με ψήφους 5 έναντι 4 του ΠΑΜΕ. Στη συνέχεια δηλώσαμε ότι αφού δεν πληρούνται οι όροι για προγραμματική σύγκλιση δεν θα διεκδικούσαμε καμία άλλη θέση του Προεδρείου (γραμματέα ή αντιπρόεδρο). Η επιλογή γραμματέα έγινε με σχετική πλειοψηφία στην τρίτη ψηφοφορία (2 ΔΑΚΕ, 7 Λευκά) καθώς και του αντιπροέδρου (3 ΣΥΝΕΚ, 2 ΔΑΚΕ, 4 ΛΕΥΚΑ). Αυτή είναι η αλήθεια και τα πρακτικά της συνεδρίασης με τις τοποθετήσεις των παρατάξεων είναι στη διάθεση του καθενός.

Η αλήθεια είναι επίσης ότι το ΠΑΜΕ προτίμησε να μείνει στη γωνία, να σφυρίζει αδιάφορα, όπως άλλωστε κάνει χρόνια τώρα, προτιμώντας την ησυχία του και την αδράνεια της ΕΛΜΕ, εκτός κι αν το σωματείο προσδεθεί στη λογική της «άλλης πλατείας» και των επιλογών του κομματικού τους φορέα!

Αργότερα επέλεξαν το ψέμα. Στο έντυπό τους (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 26/1) αφιερώνουν ολόκληρο μονόστηλο χολερικού τύπου! Ανακάλυψαν (οι Κολόμβοι) συμφωνία του σ. Αντώνη Πέττα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ! Η λογική του κατήφορου… είναι ο πάτος, ιδιαίτερα όταν συκοφαντούνται άτομα που με τη στάση τους και την παρουσία τους στην ΕΛΜΕ αποδεικνύουν πως δεν έχουν να κρύψουν τίποτα!

Κι όλα αυτά τα λένε ποιοι; Αυτοί που έχουν κάνει κυβερνήσεις με ό,τι κυκλοφορεί στην πολιτική πιάτσα! Αυτοί που μοίραζαν επί τριάντα χρόνια με όλους καρέκλες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και άλλες ομοσπονδίες. Αυτοί που ντρέπονται να γράψουν ή να προφέρουν το όνομα Νίκος Τεμπονέρας, απλά γιατί δεν ήταν «δικός» τους. Αυτοί που δεν βρίσκονται με τους «άλλους» σε πλατείες, δρόμους, συγκεντρώσεις για να μην λερωθούν. Αυτοί που χρόνια τώρα δεν έχουν χύσει σταγόνα ιδρώτα για το σωματείο, για την ΕΛΜΕ και περιορίζονται απλά σε μια βιομηχανία παραταξιακών ψηφισμάτων. Οι Παρεμβάσεις έχουμε καταθέσει δεκάδες προτάσεις για τη ζωή των σχολείων και της Γ΄ΕΛΜΕ, για προγράμματα δράσης, ημερίδες, κλπ. Αυτοί ούτε μία, κι όχι βέβαια από πνευματική αναπηρία, αλλά από χωριστική ή μηδενιστική διάθεση.

Συνάδελφοι,

Το σωματείο πρέπει να είναι όπλο και σπίτι του εργαζόμενου!Η αλήθεια πρέπει να είναι φωτιά που μας ζεσταίνει!Εμείς δεν ταυτιζόμαστε με άλλες παρατάξεις, δεν διστάζουμε να αναγνωρίσουμε το δίκιο του άλλου ή το λάθος μας, γιατί δεν έχουμε να απολογηθούμε σε κομματικούς υπεύθυνους. Δεν θέλουμε να δρούμε εγωιστικά, αυτόκεντρα και χώρια. Δεν θέλουμε να πηγαίνουμε σε ξεχωριστές συγκεντρώσεις για να μη «μαγαριστούμε» απ’ τους συναδέλφους μας στην τάξη.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ήταν είναι και θα είναι πάντα ΕΔΩ!

Για το σωματείο των αγώνων και των αναγκών μας.

29/1/2018

Υ.Γ. Θέλουμε να τονίσουμε ότι με τους συναδέλφους του ΠΑΜΕ εκτός από την πολιτική αντιπαράθεση δεν μας χωρίζει τίποτα σε προσωπικό επίπεδο. Πιστεύουμε ότι οι προσωπικές συκοφαντίες και …η λάσπη που εκτοξεύονται εκπορεύονται απ’ την κεντρική τους καθοδήγηση και δεν τους αγγίζει!!!

Αγωνιστική Παρέμβαση Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας

Αγωνιστική ΠαρέμβασηΓ ΕΛΜΕ Δυτ. ΑθήναςΑγ. Παρέμβαση της Γ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας
Keywords
Τυχαία Θέματα