Αυτό που γίνεται κάθε Δευτέρα στο δημοτικό Κινηματογράφο "Αστέρα" της Νέας Ιωνίας είναι παράδειγμα προς μίμηση

Αυτό κάνει ο δημοτικός κινηματογράφος Αστέρας στη Νέα Ιωνία που φαίνεται πως δεν έχει "χορταριάσει" ενώ λειτουργεί από το 1925. Συγκεκριμένα μία κινηματογραφική ομάδα κάθε δευτέρα καταφέρνει με τις προβολές της να προκαλεί το αδιαχώρητο στην αίθουσα.

Τα παραπάνω γράφονται με αφορμή τη ταινία "Ναζαρέν" του Λουίς Μπουνιουέλ που παίχτηκε στον δημοτικό Κινηματογράφο Αστέρα στις 29/02 και η οποία παρότι γυρίστηκε πριν εξήντα χρόνια καταφέρνει ακόμα να εμπνέει.

Η προσπάθεια που γίνεται

κάθε δευτέρα στον εν λόγω Κινηματογράφο τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, από μια φιλόξενη και πολύ ικανή ομάδα, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τις κινηματογραφικές λέσχες της χώρας αλλά και για τις γειτονιές και τους δήμους οι οποίοι βάζουν μπροστά τον άνθρωπο, την συνάντηση και τη φιλοξενία.

Με συνέπεια, μεράκι και πειθαρχία που θα ζήλευε οργανισμός οι κινηματογραφικές περιπλανήσεις χωρίζονται κάθε μήνα σε προβολές πάνω σε συγκεκριμένη "θεματολογία".

Για παράδειγμα τον Ιανουάριο πραγματοποιείται το αφιέρωμα στον Λατινοαμερικάνικο Κινηματογράφο. Αίσθηση προκαλεί πως πριν κάθε μηνιαία θεματική, μοιράζεται κατά την είσοδο του σινεμά τετρασέλιδο κείμενο με πολιτιστική, ιστορική, κινηματογραφική, σκηνοθετική ανάλυση του αφιερώματος και των ταινιών.

Μάλιστα πριν από κάθε προβολή πραγματοποιείται μία μίνι εισαγωγή στο έργο.

Η κινηματογραφική λέσχη Νέας Ιωνίας συνεχίζει να κάνει την έκπληξη με την εξαιρετική συμπεριφορά και φιλοξενία των ανθρώπων της, συνεχίζει να γεμίζει με κόσμο την αίθουσα και κυρίως συνεχίζει να την ψάχνει και να μην αρκείται "εύκολα πράγματα" ή πόσο μάλλον εύπεπτα.

Η κεντρική Φωτογραφία αλιεύτηκε το Facebook

Πρηγούμενα Αφιερώματα

Επιστημονική Φαντασία

Δείτε αναλυτικά εδώ

Αφιέρωμα στα Γουέστερν
Δείτε αναλυτικά εδώ

Κινηματογράφος και Λογοτεχνία

Δείτε περισσότερα εδώ

Κινηματογράφος και Αμφισβήτηση

Δείτε περισσότερα εδώ

Άνθρωπος και επιβίωση

Δείτε περισσότερα εδώ

Αφιέρωμα σε Ιταλία, Άπω Ανατολή και Αγγλία

Δείτε περισσότερα εδώ

Κινηματογράφος του 21ου Αιώνα

Δείτε περισσότερα εδώ

Γαλλικός Κινηματογράφος

Δείτε περισσότερα εδώ

Νέα Ιωνίαcine ΑστέραςΔημοτικός Κινηματογράφος
Keywords
Τυχαία Θέματα