Ολοταχώς για πόλεμο; 2 Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί - Προσπάθεια ανακατάληψης του Σλάβιανσκ

Tweet

2 Νεκροί Ουκρανοί στο Σλάβιανσκ

Ο στρατός της κυβέρνησης του Κιέβου, άρχισε μια ειδική επιχείρηση επανακατάληψης της πόλης Σλάβιανσκ στην ανατολική Ουκρανία, η οποία κλιμακώνει ποιοτικά την ένταση μεταξύ των πρώτων και των Ρωσώφιλων. Όπως αναφέρει το rt.com η πόη είναι περιτρυγιρισμένη από τον Ουκρανικό στρατό, με 20 ελικόπτερα να φέρεται να έχουν αναπτυχθεί

Όπως αναφέρουν τα Διεθνή ΜΜΕ,

δύο Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα MI-24 κατερρίφθησαν με φορητούς εκτοξευτήρες ρουκετών, ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες.
Η είδηση επιβεβαιώνεται από τους αντάρτες Φιλορώσους, για το ένα ελικόπτερο μέχρι στιγμής.

Ο Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ, ο αυτοανακηρυχθείς δήμαρχος της πόλης, δήλωσε σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ πως κατερρίφθησαν δύο ελικόπτερα και ένας πιλότος συνελήφθη.

Το Reuters αναφέρει πως σύμφωνα με τον κ.Αβάκοφ το Σλαβιάνσκ έχει περικυκλωθεί και εννέα φυλάκια ελέγχου «τρομοκρατών» πέρασαν υπό τον έλεγχο του στρατού.

Επίσης Φωτογράφος του Reuters έκανε λόγο , πως είδε στρατιωτικό ελικόπτερο να ανοίγει πυρ στα περίχωρα του Σλαβιάνσκ.

Φωτογραφία που κάνει το γύρω των social media, με τον φερόμενο πιλότο του ελικόπτερου

Пилот укролета. Огнестрельное ранение. Перелом бедра. pic.twitter.com/0q0pYEnLGN

— Новороссия-LIVE (@NovorossiyaLive) May 2, 2014

Am here myself now, earlier my man on the ground in #Sloviansk took this photo, Ukrainian army helicopter over city. pic.twitter.com/nVpGENWQHX

— GrahamWPhillips (@GrahamWP_UK) May 2, 2014

ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Στο μεταξύ προπαρασκευή για πόλεμο θυμίζει το διάταγμα που υπέγραψε την Πέμπτη ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας, Ολεκσάντερ Τουρτσίνοφ, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι Ουκρανοί ηλικίας 18 έως 25 ετών καλούνται να στρατευτούν.
Το διάταγμα, το οποίο επαναφέρει την υποχρεωτική στράτευση για τους νέους άντρες, υπεγράφη αργά το βράδυ και από το μέτρο εξαιρούνται μόνο άτομα που δικαιούνται να λάβουν αναβολή ή να μην υπηρετήσουν στις ένοπλες δυνάμεις.

Tags: ΟυκρανίαΚίεβο Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα