ΟΙΕΛΕ: Για να αποφύγουν χρέη σε εκπαιδευτικούς και ασφαλιστικά ταμεία ιδρύουν νέα ιδιωτικά σχολεία

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή στον Υπουργό Παιδείας με την οποία καταγγέλλει το απαράδεκτο φαινόμενο της «μετάλλαξης» ιδιωτικών σχολείων, τα οποία απολύουν μαζικά το παλιό προσωπικό τους και με ελαφρώς διαφορετικό όνομα, απαλλαγμένα από τις οφειλές τους σε εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία, αιτούνται νέα άδεια λειτουργίας ή μεταβίβασης της παλιάς.

Στην επιστολή

της ΟΙΕΛΕ τονίζεται ιδιαίτερα ο κίνδυνος να επαναληφθούν φαινόμενα που άνθησαν κατά την περίοδο Αρβανιτόπουλου, σε περίπτωση που η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας δεν λάβει άμεσα δραστικά μέτρα.

Δείτε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ στον Υπουργό Παιδείας.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή είναι ορατός ο κίνδυνος για την επανάληψη του φαινομένου της περιόδου 2012-13 (περίοδος Αρβανιτόπουλου), όπου ιδιωτικά σχολεία με χρέη σε εργαζόμενους και σε ασφαλιστικά ταμεία ξαφνικά «μεταλλάχθηκαν» σε νέα σχολεία, με ελαφρώς αλλαγμένο όνομα, απαλλαγμένα από οφειλές και έχοντας απολύσει μαζικά το παλιό προσωπικό, ζητούμε να μην υπογραφεί καμιά αίτηση νέας άδειας, ή μεταβίβασης άδειας μέχρι να διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες που αφορούν οφειλές σε κράτος και εκπαιδευτικούς.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΙΕΛΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα