Όχι στην άδικη δίωξη της εκπαιδευτικού Δήμητρας Γιατράκου

Tweet

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΔήμητραΣ Γιατράκου

Με ανακοίνωσή του, o Υφυπουργός Συμεών Κεδίκογλου ανέφερε ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα καθηγήτρια, η οποία μπήκε με το αυτοκίνητό της στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας την ώρα που ο χώρος ήταν γεμάτος παιδιά.

Αναρωτιόμαστε, δεν ήταν προσεκτική ; κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα ; κινδύνευσαν παιδιά ; γιατί τόσο σκληρή ποινή ; δεν μπαίνουν στις σχολικές αυλές οχήματα από συνεργία των δήμων ή ιδιωτικά που τροφοδοτούν τα κυλικεία των σχολείων

; ή και για διάφορες άλλες εργασίες ; Η συνάδελφός μας, είναι ασυνείδητη ; μεθυσμένη ; ψυχοπαθής ; επιτέθηκε στα παιδιά, απείλησε την σωματική τους ακεραιότητα ;

Από την ανακοίνωση προκύπτει το ερώτημα : Είχε ο υφυπουργός κάποια ενημέρωση (και αποδείξεις) ότι με την είσοδο της καθηγήτριας στο σχολείο απειλήθηκε η ζωή των παιδιών ; Είχε ενημέρωση αν έγινε ή όχι η κίνηση της καθηγήτριας με τήρηση των κανόνων ασφαλείας ; Ή μήπως ενόχλησε το υπουργό και έθεσε την καθηγήτρια σε διαθεσιμότητα το γεγονός ότι μετέφερε απεργιακό υλικό ;

Η καταγγελία στον κ. Κεδίκογλου έγινε με ανώνυμο e - mail στην διάρκεια της απεργίας των εκπαιδευτικών και εκείνος έδειξε την ευαισθησία του για την σωματική ακεραιότητα των (πεινασμένων) παιδιών. Ο υπουργός με μια νέα παραπομπή συναδέλφου μας σε πειθαρχικό, βάζει ακόμη ένα λίθο στο οικοδόμημα του αυταρχισμού, που χτίζει εδώ και αρκετό καιρό το Υπουργείο Παιδείας, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει όποιον εκπαιδευτικό εξακολουθεί να αντιστέκεται και να σηκώνει κεφάλι.

Το εγκώμιο της ανοησίας, που συνθέτει εδώ και καιρό η κυβέρνηση επιχειρείται να αναβαθμιστεί σε πειθαρχική διαδικασία, με σκοπό να κατασκευαστούν πάση θυσία ένοχοι, ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς.

Με την αναθεώρηση του πειθαρχικού δικαίου που έφερε ο νόμος 4057/12 το τεκμήριο της αθωότητας μετατρέπεται σε τεκμήριο ενοχής και με πρωτοφανείς διαδικασίες που θυμίζουν σκοτεινές εποχές κουκουλοφόρων δοσίλογων, επιχειρείται η μεγέθυνση ενός γεγονότος, με σκοπό να στοχοποιηθεί ο αγώνας των εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου, μέσα από ατεκμηρίωτες και γελοίες ανώνυμες καταγγελίες.

Η περίπτωση της συναδέλφου μας είναι ενδεικτική του πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι τη λειτουργία των πειθαρχικών διαδικασιών σήμερα: ως μηχανισμούς φίμωσης της ελεύθερης φωνής των εκπαιδευτικών και παραγωγής απολύσεων στο δημόσιο, με βάση τις απαιτήσεις του μνημονίου, της ΕΕ και τρόικας.

Καταδικάζουμε την πειθαρχική δίωξη της συναδέλφου, ως επίδειξη αυταρχικής πυγμής όχι μόνο προς την ίδια την συνάδελφο μας, αλλά και προς όλους μας, διότι είμαστε όλοι εκτεθειμένοι στον αυταρχισμό, άρα δυνητικά ένοχοι.

ΔΣ ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Tags: ΕΛΜΕ Εορδαίας Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα