Ο καιρός σήμερα Δευτέρα: Κακοκαιρία με σταδιακή βελτίωση

Κοινωνία

Κακοκαιρία με σταδιακή βελτίωση

Σταδιακή βελτίωση του καιρού, που θα ξεκινήσει από τα δυτικά και βόρεια, αναμένεται από σήμερα Δευτέρα. Εξασθένηση των φαινομένων θα παρατηρηθεί και στα ανατολικά ηπειρωτικά. Ωστόσο, στη νότια νησιωτική χώρα αναμένονται σποραδικές καταιγίδες, ενώ ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στα βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί της Δευτέρας λόγω του παγετού.

Ο καιρός σήμερα Δευτέρα

Ασθενείς τοπικές

βροχές αναμένουμε σήμερα Δευτέρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, στα ανατολικά, κεντρικά και νότια, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν ορεινά των παραπάνω περιοχών. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 1 έως 11 στη βόρεια Ελλάδα, 3 έως 16 στη δυτική Ελλάδα, 2 έως 14 στο βόρειο Αιγαίο και από 4 έως 16 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι βόρειοι - βορειοανατολικοί, με ένταση από 3 έως 6 μποφόρ, ενώ στα νότια θα φτάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ.

Πιο συγκεκριμένα

Αττική

Ασθενείς βροχές στα βόρεια και ανατολικά του νομού, περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Ισχυροί βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι στο Νότιο Ευβοϊκό, με σταδιακή εξασθένιση από το αργά το απόγευμα.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 βαθμούς Κελσίου. Βόρειοι-βορειοδυτικοί μέτριοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί από 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί από 3 έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βορειότερα τμήματα θα κυμανθεί 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς. Τα φαινόμενο σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικότερα τμήματα και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί από 4 έως 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα κυμανθεί 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί από 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα νότια τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί από 5 έως 6 μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Tags: καιρόςκακοκαιρίαβελτίωσηαναλυτικά
Keywords
Τυχαία Θέματα