Νηπιαγωγοί: Ολοι την Τρίτη 30/10 στο υπουργείο Παιδείας

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

nipiagogoi.gr

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ (του Ειδικού Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α Σ. Γκλαβά) ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σήμερα Παρασκευή 26/10/2012 και ώρα 12.00 συγκεντρωθήκαμε στα γραφεία της ΔΟΕ,

Νηπιαγωγοί από τους Συλλόγους των Εκπαιδευτικών Π.Ε. Συζητήθηκε η κινητοποίηση των Νηπιαγωγών την Τρίτη 30/10/2012 και ώρα 13:00 και η απάντηση του Ειδικού Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. Σ. Γκλαβά (25/10/2012) στην από 15/10/2012 επιστολή της ΔΟΕ σχετικά με την εγκύκλιο με αρ. πρωτ. Φ.32/339/124196/Γ1/11-10-2012 του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. για τη δυνατότητα πρόωρης αποχώρησης των νηπίων των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων.

Στη συγκεκριμένη απάντηση εκτός των άλλων αναφέρεται ότι:

«...επειδή το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο είναι κατάκτηση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, σας βεβαιώνουμε ότι το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμιση του δημόσιου Νηπιαγωγείου και των Νηπιαγωγών προς όφελος της εκπαίδευσης, της κοινωνίας, των μαθητών μας και των οικογενειών τους και θα αντιμετωπίσει τα θέματα των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων με απόλυτο σεβασμό των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών και με κατοχύρωση των οργανικών θέσεων και του διδακτικού ωραρίου.»

 

Το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ έχει κάνει μεγάλο αγώνα για τη νομοθετική κατοχύρωση των οργανικών θέσεων και του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών. Από την Πανελλαδική συνάντηση Νηπιαγωγών στις 8/3/2009  προέκυψαν ολοκληρωμένες προτάσεις για όλα τα ζητήματα του Νηπιαγωγείου και των Νηπιαγωγών. Στο πλαίσιο των δράσεών του συγκέντρωσε χιλιάδες υπογραφές Νηπιαγωγών απ’ όλην την επικράτεια για το ωράριο, οι οποίες κατατέθηκαν στο Υπουργείο στις 24/11/2009, πραγματοποίησε συγκέντρωση Νηπιαγωγών στο Σύνταγμα στις 30/5/2009, συμμετείχε δυναμικά σ` όλες τις απεργίες, έδωσε επιστολή στους γονείς για τις κληρώσεις προνηπίων κ.ά.  Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις του υποστηρίχτηκαν με αποφάσεις Συλλόγων Π.Ε. απ΄ όλην την Ελλάδα.

 

Είναι σίγουρο ότι Ανοιξε Ο Φάκελος Νηπιαγωγείο. Είμαστε σε ετοιμότητα και έχουμε ολοκληρωμένες προτάσεις για τα θέματα του Νηπιαγωγείου.

 

Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ  είναι αναφαίρετο νόμιμο δικαίωμα του κλάδου των Νηπιαγωγών.

Στο πλαίσιο των παραπάνω ζητάμε από τη ΔΟΕ, ως μέλη  της

να κηρύξει στάση εργασίας, για όλους τους συναδέλφους την Τρίτη 30/10/2012 προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας να πλαισιώσουν το ΔΣ της ΔΟΕ, στη συνάντηση με τον Υφυ
Keywords
Τυχαία Θέματα