«Να πυροβολήσουμε πρόσφυγες» - Ο αντιδήμαρχος Λέσβου απειλούσε, 78χρονος το έκανε πράξη

Μόνο οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση του πυροβολισμού 16χρονου πρόσφυγα από 78χρονο αγρότη, στη Μόρια της Λέσβου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος πυροβόλισε επειδή ο έφηβος διέσχισε το χωράφι του.

Το όλο κλίμα που ενισχύει την αυτοδικία και την αίσθηση «ιερού καθήκοντος» των κατοίκων φαίνεται που καλλιεργείται συστηματικά από παράγοντες του νησιού, όπως ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κατζιανός.

Στις 4 Ιουλίου σε ευρεία σύσκεψη παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης με τη συμμετοχή

του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κατζανός, είχε απειλήσει να βγει με όπλο και δολοφονήσει όποιον τολμήσει να μεταφέρει τον προσφυγικό καταυλισμό στη Λέσβο:

Καλώς εχόντων των πραγμάτων δεν σκοπεύω να ξαναέρθω στις εκλογές, να θέσω τον εαυτό μου, με τίποτα με αυτά που έζησα, έτσι; Δεν το συζητάω. Τελεία. Σε έναν χρόνο τελειώνω. Εάν όμως, πριν, προταθεί να πάει σε άλλο μέρος το καμπ, τυγχάνει να είμαι αντιδήμαρχος Ευεργέτουλα, Αγιάσου, Πολιχνίτου και όλης της βορειοδυτικής Λέσβου, γεωγραφικός (σ.σ. αντιδήμαρχος) θα βγω με όπλο, θα βγω με όπλο και όποιος τολμήσει, θα τον δολοφονήσω. Το λέω. Αυτά που ζήσαμε υπουργέ, δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε, ούτε ψύλλος στον κόρφο μας.

(Στο βίντεο, που δεν έχει καλό ήχο το επίμαχο σημείο περί όπλου ακούγεται περίπου στο 14ο δευτερόλεπτο)

Λέσβοςμόριαπυροβολισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα