Να ανακληθεί η εγκύκλιος της ΔΠΕ Ρεθύμνου που μετακυλύει τον «έλεγχο νομιμότητας των πτυχίων» στους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων

Tweet

Να ανακληθεί η εγκύκλιος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου που μετακυλύει τον «έλεγχο νομιμότητας των πτυχίων» στους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Με ομόφωνη απόφαση, στις 11/02/2013, του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου ενημερώνουμε ότι στις 16-12-2013, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όρισε πως «Οι αρμόδιοι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Διοικητικού / Προσωπικού των Υπηρεσιών, καλούνται εντός τριών (3) μηνών να ελέγξουν τη νομιμότητα

πρόσληψης/μετάταξης και μετατροπής της εργασιακής σχέσης σε αορίστου χρόνου των υπαλλήλων». Επίσης Στις 21-1-2012, το Υπουργείο Παιδείας, καλεί με έγγραφό του τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να προβούν άμεσα στο σχετικό έλεγχο καθιστώντας τους Διευθυντές των σχολείων υπεύθυνους για την ενυπόγραφη ενημέρωση των εκπαιδευτικών.

Αυτό, όμως, που στην πράξη συμβαίνει είναι η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου να έχει αναθέσει όλο το φόρτο της συγκέντρωσης, επικύρωσης και ελέγχου των τίτλων στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και να βάζουν τους εκπαιδευτικούς σε μια διαδικασία να προσκομίζουν για μια ακόμη φορά στην υπηρεσία, τίτλους που έχουν καταθέσει ήδη (εκτός αν θεωρείται ότι όταν τους προσκόμισαν η υπηρεσία έκανε πλημμελή έλεγχο). Η εκ νέου αναζήτηση των πτυχίων και των τίτλων από τους εκπαιδευτικούς- ενώ αυτά υπάρχουν στο αρχείο της υπηρεσίας, η υποχρέωση κατάθεσης υπεύθυνης δήλωσης για τη νομιμότητά τους αλλά και η εντολή επικύρωσης από τους Διευθυντές όχι μόνο επιβαρύνει με μια απίστευτη γραφειοκρατική διαδικασία τους εκπαιδευτικούς, τις σχολικές μονάδες και τους Διευθυντές των σχολείων σε μια περίοδο που η γραφειοκρατική πίεση και η εντατικοποίηση που υφίστανται βρίσκονται στο απόγειό της, αλλά κυρίως μετακυλύει τον έλεγχο νομιμότητας και την ευθύνη που απορρέει για την ακρίβεια του ελέγχου αυτού στους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των σχολείων και εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για τις νομικές περιπέτειες στις οποίες μπορεί να εμπλακούν για χάρη των σκοπιμοτήτων και των επιδιώξεων της Κυβέρνησης.

Είναι σαφές ότι δεν προκύπτει από τις εγκυκλίους τόσο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και του Υπουργείου Παιδείας ότι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων θα πρέπει να επιφορτιστούν και με αυτή την ευθύνη. Αυτός άλλωστε είναι, προφανώς, και ο λόγος που οδήγησε το Υπουργείο Παιδείας στο να ζητήσει η διαδικασία να ολοκληρωθεί σε οκτώ (8) αντί τρεις (3) μήνες.

Είναι, επίσης, σαφές ότι η όλη διαδικασία δεν παρέχει εγγυήσεις ουσιαστικού ελέγχου και εντοπισμού πλαστών τίτλων.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Ευστάθιο Κοντογιάνννη να ανακαλέσει την εγκύκλιο και κάθε άλλη μετακύλιση του σχετικού ελέγχου στους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος O Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Τρούλης Γιώργος Σαϊτάκης

Ρέθυμνο 11/02/2014

Αριθ. Πρωτ: 37

Σύλλογος Εκπ/κων

Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνης

Καστρινογιαννάκη 43

Τηλ./Fax: 28310-22612

http://www.seperet.gr

[email protected]

Πληροφορίες: Γιώργος Τρούλης

Τηλ: 6945802754

Προς:

- Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου

κ. Ευστάθιο Κοντογιάννη

Κοινοποίηση:

Όλα τα μέλη του συλλόγου μας

ΜΜΕ

Tags: Σύλλογος ΠΕ Ν. Ρεθύμνης Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα