Μια οφειλόμενη απάντηση στην επιστολή του Δημ. Αμαρουσίου και Προέδρου της ΚΕΔΕ για την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

ΔΗΜΑΡΧΟΙ – ΚΕΔΕ με την ΑΝΟΧΗ και τη ΣΤΗΡΙΞΗ του ΥΠΠΕΘ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ & ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Μια οφειλόμενη απάντηση στην επιστολή του Δημάρχου Αμαρουσίου & Προέδρου της Κ. Ε. Δ. Ε. σχετικά με την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολική αγωγής & εκπαίδευσης (ν. 4521/2018)

Με μια ακόμα επιστολή – ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ & Δήμαρχος

Αμαρουσίου επιχειρεί χρησιμοποιώντας το ψεύδος και γνωστά «νεοφιλελεύθερου» τύπου επιχειρήματα να υπονομεύσει την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης με βάση το ν. 4521/2018 εκμεταλλευόμενος τις παλινωδίες της κυβέρνησης γύρω από το θέμα αυτό και τις απαράδεκτες υποχωρήσεις της έναντι της ΚΕΔΕ, των Δήμων και των ιδιωτικών συμφερόντων που δεν παύουν να απεργάζονται σενάρια κατάργησης και καταστροφής του Δημόσιου Νηπιαγωγείου και της Δημόσιας Εκπ/σης συνολικά.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κο Γ. Πατούλη:

« Η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου και οι επιθετικές αναφορές του στα μέλη του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. μου προξένησαν έκπληξη. Αυτός που χάνει την ψυχραιμία του δεν είναι το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., αλλά ο κ. Υπουργός. Ο οποίος προφανώς για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, παραπληροφορεί την κοινή γνώμη σχετικά με τη στάση που έχουν κρατήσει οι Δήμαρχοι της χώρας, όσον αφορά στην υποχρεωτική εφαρμογή της 2χρονης προσχολικής εκπαίδευσης στα παιδιά ηλικίας 4 ετών ».

Απαντάμε στον κο Πατούλη (με στόχο να τα ακούσει και ο κος Υπουργός Παιδείας):

Η ΚΕΔΕ και ο Πρόεδρός της Δήμαρχος Αμαρουσίου θα έπρεπε να ευγνωμονούν τον κο Υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία τους κατέστησε προνομιακούς συνομιλητές και συνδιαμορφωτές της εκπαιδευτικής πολιτικής της σε ότι αφορά την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης και όχι μόνο. Η κυβέρνηση υπέκυψε στις πιέσεις Δήμων και ιδιωτικών συμφερόντων εφαρμόζοντας τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Εκπ/ση μόλις σε 184 (από το σύνολο των 325) Δήμων της χώρας, αφήνοντας έξω από την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας 141 Δήμους που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού των κατοίκων της χώρας.

Άρα ο καυγάς και τα λεγόμενα του Προέδρου της ΚΕΔΕ γίνονται και λέγονται για προσχηματικούς μόνο λόγους και για να αποσπάσει ό, τι περισσότερο μπορεί από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση σε σχέση με τις αρμοδιότητες των Δήμων αναφορικά με τη Δημόσια Εκπ/ση. Άλλωστε τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, που εμποδίζουν την ανάπτυξη και διεύρυνση του Δημόσιου & Δωρεάν Εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας από κοινού τις έχουν αποδεχτεί και εφαρμόζουν τόσο η κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας όσο και η ΚΕΔΕ και ο Πρόεδρός της κος Γ. Πατούλης.

Σε ότι αφορά εμάς το ΛΕΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ και προς τους ΔΗΜΟΥΣ (ΚΕΔΕ) και προς το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αλλά και προς την ΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ (σχολικά κτήρια, εμπλοκή στις σχολικές επιτροπές κ.λπ.).

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΈΣ – ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΈΣ ΠΟΛΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.

Ακόμα οι πολιτικές της «αποκέντρωσης» του εκπαιδευτικού συστήματος και της «αυτονομίας» της σχολικής μονάδας που διαχρονικά προωθούνται από όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας τριακονταετίας οδηγούν ευθέως στη διάλυση του Δημόσιου Εκπ/κού συστήματος και στην ιδιωτικοποίησή του και έχουν βρει θα βρουν απέναντί τους το εκπαιδευτικό – λαϊκό κίνημα.

Και συνεχίζει ανερυθρίαστα ο κος Γ. Πατούλης λέγοντας ότι:

« Η πρόθεση των Δημάρχων να εφαρμόσουν το συγκεκριμένο νόμο που εισηγήθηκε ο κ. Υπουργός και ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο, σε καμία περίπτωση δεν συνιστά και αποδοχή του. Είναι άλλο πράγμα συναινώ και αξιολογώ θετικά ένα νομοθέτημα. Κι άλλο πράγμα το εφαρμόζω υποχρεωτικά αν και διαφωνώ, γιατί αυτό επιτάσσει η συνταγματική νομιμότητα.

Στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. υπήρξαν επώνυμες καταγγελίες Δημάρχων από όλη τη χώρα, ότι περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και εμφανίζονται να έχουν τοποθετηθεί θετικά απέναντι στο νομοσχέδιο, με αποτέλεσμα να συμπεριληφθούν στους 184 Δήμους της χώρας, που θα εφαρμοστεί άμεσα η 2χρονη προσχολική εκπαίδευση. Κάτι που δεν ισχύει.

Είναι δικαίωμα της Πολιτείας να εφαρμόσει το νόμο.

Αλλά δεν έχει δικαίωμα να εμφανίζει τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, ότι συμφωνούν με τις αποφάσεις της, ιδιαίτερα όταν αυτές υπηρετούν προφανή συντεχνιακά και μικροπολιτικά συμφέροντα, στην πλάτη χιλιάδων εργαζόμενων οικογενειών και τετράχρονων παιδιών».

Απαντάμε στον κο Πατούλη (με στόχο να τα ακούσει και ο κος Υπουργός Παιδείας):

Είναι τουλάχιστον θρασύτητα, αν όχι ασχημία, να ισχυρίζεται ο κος Πρόεδρος της Κ. Ε. Δ. Ε. και Δήμαρχος Αμαρουσίου ότι ενδιαφέρεται για τη συνταγματική νομιμότητα παραγνωρίζοντας ότι οι τριμερείς γνωμοδοτικές επιτροπές του ν. 4521/2018 είχαν ως μόνη αρμοδιότητά τους την εκφορά γνώμης σε ότι αφορά την ύπαρξη ή όχι των απαραίτητων κτηριακών υποδομών σε κάθε Δήμο για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης από το σχολικό έτος 2018 – 2019. Σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε από την πλευρά του νομοθέτη ως προαπαιτούμενο για την εφαρμογή του νόμου 4521/2018 η σύμφωνη γνώμη των Δημοτικών Αρχών κάθε Δήμου, δυστυχώς αυτή η επιλογή που τελικά ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση και το ΥΠΠΕΘ να προχωρήσει στην υποχρεωτική εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης για το σχολικό έτος 2018 – 2019 στους Δήμους που είχαν ομόφωνη θετική εισήγηση της τριμερούς επιτροπής είναι αυτή που κινδυνεύει να οδηγήσει ευθέως την εφαρμογή του ν. 4521/2018 στις ελληνικές καλένδες. Ας αφήσει λοιπόν τα ψέματα ο κος Πατούλης σε ότι αφορά τη σύμφωνη ή μη σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης στους 184 Δήμους της χώρας που εφαρμόζεται από το σχολικό έτος 2018 – 2019. Τώρα αν ο κος Πατούλης θεωρεί ότι η εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπ/σης για όλα τα παιδιά των κατοίκων αυτής της χώρας (χωρίς voucher και τροφεία που καταβάλλουν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς) είναι ένα συντεχνιακό αίτημα, μικροπολιτικού χαρακτήρα που αντιτίθεται στα συμφέροντα χιλιάδων οικογενειών και τετράχρονων παιδιών του απομένει να βγει ξεκάθαρα και να υποστηρίξει ότι και η ύπαρξη του Δημόσιου Σχολείου και Νηπιαγωγείου δεν «εξυπηρετεί» τα συμφέροντα των εργαζόμενων και των παιδιών τους και να υποστηρίξει ευθέως τις πολιτικές που ακολούθησαν στο χώρο της Δημόσιας Εκπ/σης οι ομογάλακτοί του Υπουργοί Παιδείας της κυβέρνησης ΣαμαράΒενιζέλου που συγχώνευσαν – κατάργησαν χιλιάδες σχολεία και νηπιαγωγεία και οδήγησαν χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε απολύσεις. Δυστυχώς, η ΚΕΔΕ και ο Πρόεδρός της κος Γ. Πατούλης και η κάθε λογής Πατούληδες παίρνουν θάρρος και βρίσκουν χώρο για να αρθρώνουν λόγο, εξαιτίας των πολιτικών και των επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο χώρο της Δημόσιας Εκπ/σης, οι οποίες έχουν τραγικές ομοιότητες με τις πολιτικές και τις επιλογές των προκάτοχών τους κυβερνήσεων.

Και με απόλυτα υποκριτικό και ψευδή χαρακτήρα συνεχίζει ο κος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ:

« Είναι δικαίωμα της Αυτοδιοίκησης να απαιτεί από την Κυβέρνηση:

να διασφαλίσει ότι θα υπάρχουν σε κάθε Δήμο οι κατάλληλες εκπαιδευτικές δομές και υποδομές, για να υποδεχθούν με επάρκεια τα χιλιάδες 4χρονα παιδιά, που θα ενταχθούν στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Γιατί στην πλειοψηφία των 325 Δήμων της χώρας δεν επαρκούν οι σημερινές εκπαιδευτικές δομές της δημόσιας εκπαίδευσης, όχι μόνον για τα 4χρονα νήπια, αλλά και για τις υπόλοιπες ηλικίες.να εγγυηθεί ότι τα 4χρονα νήπια θα απολαμβάνουν στη δημόσια προσχολική εκπαίδευση το ίδιο τουλάχιστον υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που απολάμβαναν και στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, όπως η δωρεάν σίτιση, η ιατρική φροντίδα, κλπ.να εξασφαλίσει ότι δεν θα διαταραχθεί η καθημερινότητα και ο οικογενειακός προγραμματισμός των εργαζόμενων γονέων, οι οποίοι μέχρι σήμερα είχαν τη δυνατότητα να φιλοξενούνται τα παιδιά τους σε δημοτικές δομές που λειτουργούσαν 11, και όχι 9 μήνες το χρόνο και με διευρυμένο ωράριο.να εγγυηθεί ότι από την απόφαση αυτή δεν θα υποχρεωθούν οι Δήμοι να βάλουν λουκέτο στις πιο πετυχημένες ίσως δημοτικές κοινωνικές δομές, όπως είναι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Αλλά και δεν θα κινδυνεύσουν οι θέσεις εργασίας του προσωπικού μας.

Δεν είναι προτεραιότητά μας η αντιπαράθεση με το Υπουργείο, αλλά να επικρατήσει επιτέλους και στην Ελλάδα η απλή λογική.

Η αγωνία μας αφορά τα παιδιά μας, τις εργαζόμενες οικογένειες μας, τη διατήρηση των δημοτικών μας δομών και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων μας. Αυτές τις προτεραιότητες θα αναδείξουμε στην επικείμενη συνάντηση μας με τον Υπουργό Παιδείας.

Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε ένα ακόμη στοιχείο.

Oι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καλούν με δημόσιες ανακοινώσεις τους να εγγραφούν στα δημόσια νηπιαγωγεία τα νήπια ηλικίας 4 ετών, ακόμη και στους Δήμους που δεν έχουν ενταχθεί στην υποχρεωτική εφαρμογή του νόμου. Αυτό είναι λάθος και θα δημιουργήσει σύγχυση στις οικογένειες.

Στους Δήμους αυτούς, που εξαιρούνται ακόμη της εφαρμογής του Νόμου, είναι επιβεβλημένη η εγγραφή των νηπίων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς».

Απαντάμε στον κο Πατούλη (με στόχο να τα ακούσει και ο κος Υπουργός Παιδείας):

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να «διεκδικεί» η ΚΕΔΕ τις κατάλληλες εκπαιδευτικές υποδομές από την κυβέρνηση σε ότι αφορά το κτήρια των Δημόσιων Σχολείων και Νηπιαγωγείων όταν με βάση το νομικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί και ισχύει την τελευταία δεκαετία (και ιδιαίτερα μετά τη διάλυση του Ο.Σ.Κ. από τις κυβερνήσεις της περιόδου 2010 – 2015) οι Δήμοι έχουν στην αρμοδιότητά τους το σχεδιασμό και την ανέγερση σχολικών κτηρίων (σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ Α. Ε. του Δημοσίου και την εκάστοτε κυβέρνηση). Γιατί αλήθεια η Κ.Ε.Δ.Ε. και ο Πρόεδρός της δε ζητούν την επιστροφή των αρμοδιοτήτων αυτών στην κεντρική κυβέρνηση και την επαναλειτουργία του Ο. Σ. Κ. σε ότι αφορά την ανέγερση των σχολικών κτηρίων και την εξυπηρέτηση των επισκευαστικών και λειτουργικών αναγκών των σχολείων; Μα φυσικά η απάντηση είναι εύλογη, γιατί τα χρήματα που παίρνουν οι Δήμοι για τις αρμοδιότητές τους αυτές είναι πάρα πολλά και είναι αμφίβολο αν πηγαίνουν (σε όλους του Δήμους) στους σκοπούς για τους οποίους προορίζονται.

Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι τα περισσότερα παιδιά νηπιακής ηλικίας επιδοτούνται για τη φοίτησή τους στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς με κουπόνι (vοucher) από πόρους της κεντρικής κυβέρνησης ή του Ε. Σ. Π. Α. (χρήματα των φορολογούμενων πολιτών) αξίας 2.500 ευρώ ανά νήπιο – προνήπιο κατ’ έτος(και 5.000 ευρώ κατ’ έτος για κάθε βρέφος) και επιπλέον οι οικογένειες των νηπίων και προνηπίων που φοιτούν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Δήμων(και δεν επιδοτούνται με voucher) επιβαρύνονται με μηνιαία τροφεία (ύψους από 50 ευρώ έως 200 ευρώ στο Δήμο Αμαρουσίου, ανάλογα με τη δήλωση εισοδήματός τους – για δηλώσεις εισοδήματος από 10.000 ευρώ και άνω) για τη διατροφή των παιδιών τους. Ας κάνει λοιπόν οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος τη σύγκριση μεταξύ τη φοίτησης σε Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό και Δημόσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο και θα καταλάβει ότι την πολιτεία και την ελληνική οικογένεια τη συμφέρει οικονομικά η φοίτηση των παιδιών της στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Επιπρόσθετα χιλιάδες βρέφη μικρότερα των 30 μηνών παραμένουν αποκλεισμένα από τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς σταθμούς με αποφάσεις των Δήμων (όπως ο Δήμος Αμαρουσίου που στους 12 Βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργεί φιλοξενεί και φροντίζει μόνο 15 βρέφη συνολικά για όλο το Δήμο Αμαρουσίου) μιας και η φροντίδα των βρεφών επιβάλλει επιπλέον προσλήψεις και υποδομές για τους Δήμους κάτι το οποίο αποφεύγουν. Όσο για το περιβόητο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που απολαμβάνουν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς τα παιδιά που φοιτούν, προκαλούμε τώρα και άμεσα τους Δημάρχους όλης της χώρας και την ΚΕΔΕ και προσωπικά τον κο Πατούλη να μας δώσουν τα πραγματικά και αληθινά στοιχεία όσων εργαζόμενων απασχολούνται στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς των Δήμων και την αναλογία εργαζόμενων αποφοίτων ΑΕΙ ανά αριθμό φοιτούντων στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, γιατί στα Δημόσια Νηπιαγωγεία όλες/όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι απόφοιτοι Παιδαγωγικών Τμημάτων Νηπιαγωγών (Α.Ε.Ι.) και όχι απόφοιτοι Ι. Ε. Κ. ή ιδιωτικών σχολών.

Σε ότι αφορά το μέλλον των Παιδικών Σταθμών και των εργαζόμενων τους δε θα πάψουμε να το λέμε ότι ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ (κρατικούς παιδικούς σταθμούς) για όλα τα παιδιά ηλικίας από 0 – 4 ετών χωρίς τροφεία και οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους με απόλυτα Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα.

Επίσης καλούμε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ να σταματήσει να παραπληροφορεί την ελληνική κοινωνία, αφού εδώ και χρόνια τα προνήπια γίνονται δεκτά (εγγράφονται) στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και οι Περιφερειακές Δ/νσεις Π. & Δ. Εκπ/σης δεν έκαναν τίποτα διαφορετικό από αυτό που κάθε χρόνο επαναλαμβάνουν καλώντας τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους (νήπια και προνήπια) στα Δημόσια Νηπιαγωγεία.

Όσο αφορά για τις λογικές κοινωνικού αυτοματισμού που χρησιμοποιεί ο κος Πατούλης και η ΚΕΔΕ στον αγώνα τους να διασύρουν και διαβάλλουν στα μάτια της κοινωνίας το Δημόσιο Νηπιαγωγείο και Σχολείο και τους εκπαιδευτικούς που το υπηρετούν του θυμίζουμε ότι τα Δημόσια Νηπιαγωγεία δεν κλείνουν με αποφάσεις των Προϊστάμενων Αρχών τους προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις με στόχο να μην εφαρμοστεί η Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή από το ΥΠΠΕΘ, όπως πρόσφατα έγινε με αποφάσεις πολλών Δήμων της χώρας και του Δήμου Αμαρουσίου χωρίς να σκεφτεί τους εργαζόμενους γονείς των φοιτούντων παιδιών στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς σταθμούς.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ.

ΤΕΛΟΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΟΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018 – 12019 ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΕΓΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ (ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΗΠΙΑ) ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ.

ΟΛΟΙ /ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ Δ. Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π. Ε. ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 – 4 – 2018 ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΟ ΥΠΠΕΘ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (από το σχολικό έτος 2018 – 2019)

Σύλλογος ΠΕ ΑμαρουσίουΚΕΔΕΔίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή
Keywords
κεδε, εκπαιδευση, κεδε, υπουργείο παιδείας, κος, συριζα, υπουργειο, κυβερνηση, κοινωνια, δωρεαν, σχολεια, εκπαιδευση, συγκεκριμένο, voucher, υπουργοι, σαμαρας, βενιζελος, ελλαδα, αει, δοε, εφαρμογη, παιδια, νηπια, δευτερα, δημοτικες εκλογες 2010, σταση εργασιας, απεργιες σημερα, καθαρα δευτερα, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, εκλογες 2010 δημοτικες, κοινωνια, voucher, κουπονι, δημος αμαρουσιου, το θεμα, γνωμη, διατροφη, δοε, δωρεαν, θαρρος, θεμα, ιατρικη, πλαισιο, υπουργείο παιδείας, ψεματα, αγωγη, αγωνια, αει, ανθρωπος, ασχημια, γινονται, γονεις, δευτερα, δυνατοτητα, δημος, δημοσιο, δυστυχως, δηλωση, δηλωσεις, εγινε, εγγραφη, ευρω, εξυπηρετηση, επρεπε, ετων, ετος, ιδιο, ισχυει, θεσεις εργασιας, κυβερνηση, κι αλλο, κος, λαθος, λουκετο, λογο, ματια, μηνες, νηπιαγωγειο, νηπιο, νηπιαγωγων, νηπια, οικογενεια, παιδια, πολιτεια, προσληψεις, συγκεκριμένο, σιτιση, σχολειο, υπουργος παιδειας, φυσικα, φορα, ψυχραιμια, δικαιωμα, εφαρμογη, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, μια φορα, θεσεις, θετικα
Τυχαία Θέματα