Μια χούφτα γυναίκες εξευτελίζουν την τρόικα

Tweet

Φωτογραφία @mao.gr

Λίγες δεκάδες γυναίκες, καθαρίστριες του Δημοσίου που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, επιχείρησαν σήμερα το πρωί να μπουν στο υπουργείο Οικονομικών, την ώρα της άφιξης της τρόικας. Σκοπός τους -τι άλλο;- να ζητήσουν το αυτονόητο, δηλ. το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά. Η μαχητικότητά τους συγκίνησε όλους όσους παρακολουθούν εδώ και μήνες το δίκαιο αγώνα τους (π.χ. ολονυχτίες στο πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο) ή έτυχε σήμερα να περνούν από τη οδό Νίκης όπου

και η πίσω είσοδος του υπουργείου. Έντρομη η Ασφάλεια του υπουργείου, κατέβασε το σιδερένιο κιγκλίδωμα που φράζει την πίσω πόρτα, όμως οι γυναίκες εξακολούθησαν να το ταρακουνούν με τα χέρια τους. Δεν είχαν τη δύναμη να το γκρεμίσουν σήμερα… όμως κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αύριο. Η «εισβολή», όπως θα τη χαρακτήριζαν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της κυβέρνησης, δεν πέτυχε, όμως οι γυναίκες αυτές πέτυχαν να δείξουν σε όλο τον κόσμο το σθένος και την αποφασιστικότητά τους. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχοντας σαφή εντολή να διαλύσουν τις «ενοχλητικές» αγωνιζόμενες καθαρίστριες που τους χαλούσαν τη βιτρίνα του «σαξές στόρι», τους επιτέθηκαν με άνανδρο και βίαιο τρόπο με αποτέλεσμα να τραυματίσουν μια γυναίκα η οποία διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στον «Ευαγγελισμό», κάτω από βροχή συνθημάτων από τις συναδέλφισσές της.

Όσοι άκουσαν τα συνθήματά τους και τις είδαν παρατεταγμένες απέναντι στα πάνοπλα ΜΑΤ (τουλάχιστον δύο αστυνομικοί για κάθε γυναίκα!) μαντεύουν ότι πριν περάσει πολύς καιρός οι στρατιές των πεινασμένων θα πολιορκούν υπουργεία και άλλα δημόσια κτίρια, όχι επειδή θα τις καθοδηγεί το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιο άλλο κόμμα, αλλά γιατί θα τις οδηγεί η απόγνωση…

Το θέμα είχαν φέρει στη βουλή πριν λίγες μέρες οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Σπύρος Χαλβατζής, ενώ πρόσφατα αντιπροσωπεία των απολυμένων καθαριστριών συναντήθηκε με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δεν φτάνει που απέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες 595 καθαρίστριες στο Υπουργείο Οικονομικών με συμβάσεις αορίστου χρόνου, 4ωρες ημερήσιας εργασίας και με 500 ευρώ μηνιαίο μισθό οδηγώντας τις ίδιες και τις οικογένειές τους στην πείνα, αλλά και επιπλέον προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον αγώνα τους με ωμή αστυνομική καταστολή» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης για τη σημερινή επιχείρηση καταστολής.

Aξίζει να θυμηθούμε ένα υπέροχο ιταλικό τραγούδι, το La Lega (Το σωματείο), που το πρωτογραγούδησαν στα τέλη του 19ου αιώνα οι εργάτριες γης που εργάζονταν στους ορυζώνες του Πάδου, την εποχή που σχηματίζονταν τα πρώτα εργατικά σωματεία. (Το τραγούδι αυτό ακούγεται και στο «1900» του Μπερτολούτσι.)

Πηγή: mao.gr

Tags: γυναίκες Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα