Μια απάντηση για το "Το κατεπείγον ρουσφέτι του κυρίου Υφυπουργού"

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Ελληνικών Σχολείων Φραγκφούρτης Δημοτικό – Γυμνάσιο - Λύκειο.

Verein der Eltern und Erziehungsberechtigten der griechischen

Schulen in Frankfurt Dimotiko – Gymnasium - Lyzeum e.V.

c/o Thanassis Theofanis Alt Nied 20 65934 Frankfurt

Tel 0173-8068465 E – mail: [email protected]

Προς

Την κυρία Δήμητρα Πανάνου

Αρθρογράφον της εφημερίδος realnews

Αθήναι Φραγκφούρτη 16.1.2015

Κοινoποίησις:

Υφυπουργόν Παιδείας κ. Γεώργιον Γεωργαντά

Αφορά:

Άρθρο σας της 11- 1- 2015 με θέμα: «Το κατεπείγον ρουσφέτι του κυρίου Υφυπουργού»

Αξιότιμη κυρία Πανάνου

Μόλις σήμερα διάβασα το άνωθεν αναφερόμενο άρθρο σας, το οποίο μου έγινε γνωστό από αναγνώστες σας, που τυχαίνει να είναι και μέλη του συλλόγου μας και οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα γραφόμενά σας, διότι όχι μόνο δυσφημείτε αδίκως τον κύριο Υπουργό, που είναι ένας νέος φέρελπις Έλληνας πολιτικός, αλλά θέτετε σε κίνδυνο και τα συμφέροντα των Αποδήμων Ελλήνων, τουλάχιστον σε ότι αφορά το θέμα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης.

Θεωρούμε ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να δημοσιοποιούν τις καταγγελίες των πολιτών και να στηλιτεύουν τις αυθαιρεσίες της κάθε αρχής, αφού όμως πρώτα ελέγξουν την σοβαρότητα και το αληθές της καταγγελίας. Άλλως περιπίπτουν εις «κιτρινισμό» και γίνονται όργανα συκοφαντών, ή «αετονύχηδων».

Στην προκειμένη περίπτωση δεν λάβατε υπόψιν σας τους παραπάνω κανόνες και όπως είναι λογικό, κάθε άλλο παρά την αλήθεια διαβάζει κάποιος στο άρθρο σας.

Η αλήθεια είναι ότι η θητεία ΟΛΩΝ των συντονιστών που βρίσκονταν στο εξωτερικό στις 23. 12. 2014 που έγινε η προκήρυξη των θέσεων των Συντονιστών Εκπαιδευσης, είχε ήδη λήξει στις 31. 8. 2014, μετά από 3ετή υπηρεσία στο εξωτερικό.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είχαν την δυνατότητα να παραμείνουν για 2 ακόμη έτη σαν Συντονιστές, αλλά χωρίς επιμίσθιο. Η συγκεκριμένη διαδικασία έπρεπε να έχει τακτοποιηθεί πριν τη λήξη της θητείας τους στις 31. 8.2014.

Οι κύριοι όμως αυτοί, ουδέν έπραξαν μέχρι το τέλος της θητείας τους για να παραταθεί η απόσπασή τους, ούτε και επέστρεψαν στις οργανικές τους θέσεις στην Ελλάδα, όταν έληξε η υπηρεσία τους. Σίγουρα καθοδηγούμενοι από «κάποιον», υπέβαλαν ομαδικώς δήλωση ΜΗ ενδιαφέροντος για λήψη παρατάσεως άνευ επιμισθίου, ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ με αυτόν τον τρόπο την Ελληνική Πολιτεία και «ώ του θαύματος» (!) ο «κάποιος», τη επομένη της λήξεως της θητείας τους, τους έπαψε από Συντονιστές χωρίς επιμίσθιο και τους ξαναδιόρισε για αόριστο χρόνο «αναπληρωτές συντονιστές» με επιμίσθιο, μέχρι της εκλογής νέων Συντονιστών.

Τα παραπάνω βρίσκονται δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα του essos.gr της 1. 9. 2014 ή 2. 9. 2014 και μπορείτε να τα επαληθεύσετε.

Είναι εμφανές φαντάζομαι το ότι, ναι μεν έγινε ρουσφέτι, αλλά όχι από τον κύριο Γεωργαντά.

Είναι ευνόητη φαντάζομαι η επιθυμία τους να μην προκηρυχθούν ποτέ οι θέσεις των Συντονιστών.

Ο σύλλογός μας κ. Πανάνου, διαμαρτηρήθηκε εντόνως προς τον κ. Λοβέρδο την 18. 9. 2014 για την συνέχιση της παρατάσεως των συντονιστών, με όρους που δεν ορίζονται από τον νόμο, αλλά δυστυχώς, επί ματαίω…..

Σας επισυνάπτω ένα μικρό απόσπασμα από την γραπτή μας διαμαρτυρία της 18. 9. 2014, που αφορά την σχετική περίπτωση: «……….. Λογαριάζαμε ότι θα απαλλαγούμε από έναν τέτοιο Συντονιστή Εκπαίδευσης στη νέα σχολική χρονιά, διότι τελείωνε η τριετής θητεία του με τις συνθήκες που ορίζει ο νόμος Ν 4027/2011 Αρθ. 14 Παργρ.8 και η διευκρινιστική εγκύκλιος ΦΕΚ 1672/2012.

Δυστυχώς όμως παρά τα προβλεπόμενα από το νόμο, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης παραμένει στη θέση του και μάλιστα με επιμίσθιο. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο, ένας Συντονιστής αφού συμπληρώσει 3ετή υπηρεσία με επιμίσθιο, δικαιούται να παραμείνει έως και δύο χρόνια ακόμη, αλλά χωρίς επιμίσθιο, μετά από θετική επανάκριση εκ του αρμοδίου Συμβουλίου κρίσεων.

Με το δικαίωμα του Έλληνος Πολίτου που σέβομαι τους νόμους, καταγγέλλω την καταστρατήγηση του νόμου και την παράβαση αυτή, την οποία καλείται να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος…………..».

Όπως αντιλαμβάνεσθε κυρία Πανάνου από το ύφος του γραπτού, όχι μόνο δεν στενοχωρηθήκαμε που τελικώς ο κύριος Γεωργαντάς προκήρυξε τις θέσεις των Συντονιστών, αλλά απεναντίας χαρήκαμε. Δεν είναι συνεπώς αληθές το γραφόμενό σας ότι οι σύλλογοι γονέων διαμαρτυρήθηκαν για την ενέργεια του κ. Υπουργού.

Και αν γράψετε ότι κάποιοι στενοχωρήθηκαν, θα πρέπει να συμπληρώσετε ότι υπάρχουν άλλοι που χαρήκανε.

Δεν γνωρίζω γιατί στενοχωρήθηκαν κάποιοι, αλλά ευχαρίστως μπορώ να σας αναφέρω το γιατί χαρήκαμε εμείς. Θα το καταλάβετε αν σας επισυνάψω ένα επιπλέον απόσπασμα από την διαμαρτυρία μας της 18. 9. 2014 προς τον κ. Λοβέρδο, που αφορά το έργο που επιτελέστηκε στα σχολεία της περιοχής μας κατά το προηγούμενο σχολικό έτος 2013- 2014, αφού αντικαταστήσω τα ονόματα των αναφερομένων εκπαιδευτικών με αποσιωπητικά, διότι σκοπός του παρόντος δεν είναι να καταγγείλει τους εκπαιδευτικούς, και αφού σας αναφέρω ότι φέτος, μέχρι τώρα, τα πράγματα πάνε πολύ χειρότερα. Από την ιστοσελίδα της ομογενειακής εφημερίδος trigono. Info μπορείτε να ενημερωθείτε καλύτερα περί αυτού.

Γράψαμε λοιπόν στον κ. Λοβέρδο: «………Ο απολογισμός της περυσινής σχολικής χρονιάς κύριε Υπουργέ, είναι άκρως απογοητευτικός.

Η χρονιά αυτή ήταν ότι χειρότερο μπορεί κάποιος να διανοηθεί.

Το εκπαιδευτικό έργο που παρήχθη στην περιοχή μας ήταν απαράδεκτα χαμηλό.

Οι διδακτικές ώρες που χάθηκαν ήταν ανεπίτρεπτα πολλές.

Αν εξαιρέσουμε κάποιους ευσυνείδητους εκπαιδευτικούς που δεν έλειψαν ούτε ώρα από την εργασία τους, κάποιοι εκ των υπολοίπων φερνόταν σαν να έχουν έλθει στην πόλη μας για τουρισμό και όχι για να διδάξουν στα παιδιά των Αποδήμων.

Υπήρξε εκπαιδευτικός ο οποίος, όπως μου είπανε πολλοί μαθητές και γονείς, δεν δίδαξε ΟΥΤΕ μία διδακτική ώρα και όμως έλεγε ότι ήταν καθηγητής στο σχολείο μας. Η μόνη επαφή που είχε με τους μαθητές ήταν στα διαλείμματα, καπνίζοντας μαζί τους και «διδάσκοντάς» τους έτσι, με το παράδειγμά του.

Σε μία συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, ο εκπαιδευτικός αυτός παρίστανε τον σούπερ παλικαρά, ισχυριζόμενος ότι αν κάποιος μαθητής τολμήσει και πιάσει το όνομά του στο στόμα του «θα τον καθαρίσει και μάλιστα από μπροστά».

Τους λεονταρισμούς του αυτούς τους άκουσα και ο ίδιος προσωπικά με τα αυτιά μου, αφού η συνεδρίαση αυτή του Συλλόγου Διδασκόντων, από κάποιον που προφανώς ήταν παρών, ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε και εκτός σχολείου.

Κάποιοι καθηγητές - όχι πολλοί – πήγαιναν στο σχολείο όποτε θυμόταν. Συνήθως τη μία μέρα «τους πονούσε το χέρι», την άλλη μέρα «τους πονούσε το πόδι» ή δεν ξέρω τι άλλο και έτσι τα απουσιολόγια των τάξεων ήταν γεμάτα με την ένδειξη: Κενό… κενό…. κενό….

Για τις μαθησιακές ανάγκες των παιδιών ελάχιστοι ενδιαφέρονταν. Η διδασκαλία των περισσοτέρων μαθημάτων ήταν ανεπαρκής, ενώ στις εξετάσεις Ιουνίου ορισμένοι έβαλαν τέτοια θέματα που ακόμη και άριστοι μαθητές, «έμειναν με το στυλό στο χέρι». Κάποιος από αυτούς ακούστηκε να λέγει: «Τους κανόνισα καλά, καλά τους έκανα»!

Τα παραπάνω κύριε Υπουργέ τα έγραψα όχι για να κάνω «κουτσομπολιό», ούτε για να καταγγείλω προσωπικά κάποιον από τους διδάσκοντες. Γι αυτό άλλωστε δεν αναφέρω στο παρόν ονόματα.

Υπεύθυνοι δεν είναι όσοι λίγοι ή πολλοί εκ των διδασκόντων παρανομούν. Οι πραγματικοί υπεύθυνοι είναι οι διοικούντες και δή: Οι διευθυντές των σχολείων, ο Συντονιστής και το ΔΙΠΟΔΕ στο Υπουργείο Παιδείας.

Εκ μέρους των Αποδήμων Ελλήνων της πόλεώς μας σας καλώ κύριε Υπουργέ να επέμβητε και να αποδώσετε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Και οι δύο Σύλλογοι Γονέων των σχολείων μας στους οποίους έχω την τιμή να προΐσταμαι του Διοικητικού τους Συμβουλίου, σας παρακαλούν να εξυγιάνετε τα όργανα που χειρίζονται την εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων εξωτερικού. Συγκεκριμένα:

Α: Διεύθυνση των Σχολείων:

Τα σχολεία μας κύριε Υπουργέ δεν έχουν Διευθυντές επιλεγμένους από τα υπό του νόμου προβλεπόμενα συμβούλια κατόπιν κρίσεως.

Διοικούνται από κάποιους εκπαιδευτικούς στους οποίους τους ανατέθηκαν από το Συντονιστικό Γραφείο Βερολίνου, καθήκοντα Αναπληρωτού Διευθυντού. Η ανάθεση έγινε με κριτήρια τα οποία κάθε άλλο παρά την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας εξυπηρετούν.

Η Διεύθυνση του Γυμνασίου – Λυκείου ανατέθηκε στην καθηγήτρια Αγγλικών (………), πράγμα που δείχνει ότι το Συντονιστικό Γραφείο γράφει «στα παλιά του τα παπούτσια» την μόρφωση των Αποδήμων.

Για όλες τις τάξεις των σχολείων μας απαιτούνται 2 έως 3 διδάσκοντες Αγγλικών, ώστε να αρκούν για μια παραδεκτού επιπέδου διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας που τόσο μεγάλο ρόλο παίζει στην κοινωνία του 21 αιώνα.

Λόγω του ότι διανύουμε περίοδο «ισχνών αγελάδων» το ΔΙΠΟΔΕ μας είχε στείλει 2 καθηγήτριες, που θα μπορούσαν ίσως, εάν υπερέβαλαν εαυτόν να «ψευτοκαλύψουν» τις ανάγκες των σχολείων μας.

Ο κ. Συντονιστής όμως, αδιαφορώντας για την πραγματικότητα αυτή, πήρε την μία από τις δύο δασκάλες Αγγλικών και την έκανε Αναπληρώτρια Λυκειάρχισσα! Η διδασκαλία των Αγγλικών έπεσε όλη στις πλάτες της μιάς μόνο συναδέλφου της που απέμεινε και η οποία όσο καλή διάθεση και αν επιδείξει δεν μπορεί, παρά να είναι ανεπαρκής.

Πέραν τούτου η κυρία (…….) είναι τελείως ακατάλληλη για Διευθύντρια του Λυκείου, διότι δεν γνωρίζει την Γερμανική γλώσσα ούτε καν στοιχειωδώς και κάθε φορά που χρειάστηκε να επισκεφθεί κάποια Γερμανική Υπηρεσία, έπαιρνε μαζί της και κάποια καθηγήτρια Γερμανικών ως διερμηνέα, με αποτέλεσμα οι μαθητές να χάνουν και την διδασκαλία της Γερμανικής.

Η Διεύθυνση του Δημοτικού ανατέθηκε στην κυρία (…..) η οποία είναι καθηγήτρια Γερμανικών, παρά του ότι υπάρχουν διαθέσιμοι Δάσκαλοι που στο κάτω - κάτω είναι πιο κατάλληλοι από κάποιον απόφοιτο της Γερμανικής Φιλολογίας για να χειριστούν παιδιά της ηλικίας των 6 έως 10 ετών.

Η ανάθεση της Διεύθυνσης του Δημοτικού στην(…….) μείωσε το επίπεδο του σχολείου μας την προηγούμενη χρονιά.

Η (…….) εστάλη στο σχολείο μας για να διδάσκει Γερμανικά. Για όλα τα σχολεία μας, Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο, υπήρχαν πέρυσι συνολικώς 3 καθηγήτριες Γερμανικών. Εξ αυτών η μία απουσίαζε σχεδόν το μισό χρόνο, ενώ η δεύτερη ανέλαβε χρέη Διευθύντριας Δημοτικού. Έτσι η διδασκαλία των Γερμανικών έπεσε στις πλάτες της μιάς εκ των τριών, η οποία ανήκει σε εκείνους που εργάστηκαν ενσυνείδητα και δεν έλειψαν ποτέ από την υπηρεσία τους. Παρά την προσπάθειά της και το φιλότιμό της όμως, είναι αδύνατο να αναλάβει εξ ολοκλήρου μόνη της όλα τα σχολεία.

Έτσι το αποτέλεσμα σε ότι αφορά τη διδασκαλία των Γερμανικών στους μαθητές των σχολείων μας, ήταν απογοητευτικό.

Στο σχολείο μας κ. Υπουργέ φοιτούν περίπου 300 μαθητές, που κυρίως είναι παιδιά Ελλήνων Νεομεταναστών, που ήλθαν στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσεως. Ως εκ τούτου δεν κατέχουν την Γερμανική γλώσσα και χρειάζονται υποστήριξη για να προσαρμοσθούν.

Θα έπρεπε κανονικά να τους προσφερθεί εντατική ενισχυτική διδασκαλία στα γερμανική γλώσσα για να μπορέσουν να προσαρμοσθούν.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε στα σχολεία μας. Τα Γερμανικά διδάχτηκαν σε ένα επίπεδο, σε τάξεις που συμμετείχαν παιδιά που γεννήθηκαν στη Γερμανία μαζί με τα παιδιά που μόλις χθες ήλθαν από την Ελλάδα. Το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα δεν χρειάζεται φαντάζομαι να το αναφέρω.

Θεωρούμε ως άμεσα αναγκαίο το να αντικατασταθούν ΑΜΕΣΩΣ οι αναπληρώτριες Διευθύντριες από άλλους συναδέλφους τους και αυτές να επιστρέψουν στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα, όπου είναι τελείως απαραίτητες.

Τη Διεύθυνση του Δημοτικού πρέπει να την αναλάβει κάποιος Δάσκαλος, ενώ την Διεύθυνση του Λυκείου πρέπει να την αναλάβει κάποιος Φιλόλογος.

Εάν κάποιος έχει κάποιο λόγο, σώνει και καλά να συνεχίσουν να διοικούν το σχολείο οι δύο προαναφερθείσες κυρίες, τότε πρέπει να φροντίσει να στείλει στα σχολεία μας έναν ακόμη καθηγητή Αγγλικής και έναν ακόμη καθηγητή Γερμανικής που είναι τελείως απαραίτητοι.

Ήδη ο Σύλλογός μας συνέταξε αίτημα προς το ΔΙΠΟΔΕ, το οποίο σας επισυνάπτω, με το οποίο ζητείται να σταλεί στην πόλη μας επιπλέον καθηγητής γερμανικής και αγγλικής γλώσσας.

Η άμεση απομάκρυνση όμως της (…….) από τη θέση της Αναπληρώτριας Διευθύντριας, είναι επιβεβλημένη και για άλλους λόγους, τους οποίους μπορείτε να αντιληφθείτε από τα όσα αναφέρονται στις καταγγελίες μου προς τον Συντονιστή εκπαίδευσης της 15. 11. 2013, της 29. 11. 2013 και της 6. 12. 2013 τις οποίες σας κοινοποιώ.

Η (……) κατάφερε και έφερε τα πάνω κάτω στα σχολεία μας τον προηγούμενο χρόνο.

Κατάφερε και μετέτρεψε τον χώρο του σχολείου που κανονικά πρέπει να είναι εργαστήριο παραγωγής εναρέτων επιστημόνων, σε πεδίο μαχών και αντιπαραθέσεων πάσης φύσεως.

Χώρισε τους εκπαιδευτικούς σε αλληλοσυγκρουόμενες ομάδες, όπου οι φίλοι της κάνουν ότι θέλουν χωρίς να τους ζητά το λόγο κανένας.

Χώρισε τους μαθητές αλλά και τους γονείς τους σε ομάδες αλληλοσυγκρουόμενες που κάθε άλλο παρά θετική είναι η εικόνα που σχηματίζεται στην τοπική κοινωνία για το σχολείο μας και το κράτος μας.

Μαθητες ξυλοκοπούνται στο γραφείο της από προσκεκλημένους της εξωσχολικούς και το τελικό αποτέλεσμα είναι να τιμωρείται ο μαθητής από το σύλλογο διδασκόντων!

Πολλές είναι οι καταγγελίες που έγιναν για τα «κατορθώματά» της την προηγούμενη χρονιά. Διατάχτηκε μάλιστα και προανακριτική εξέταση την οποία διενήργησε ο Διευθυντής Λυκείου του Ντίσελντορφ κ. Χατζημιχαήλ τον Φευρουάριο του 2014.

Ο ομογενειακός τύπος ασχολήθηκε με πολύ αρνητικά σχόλια για τα τη δράση της κ.(…..), αλλά φαίνεται ότι κάποιοι αδιαφορούν για την εικόνα που δίνει προς τα έξω η Ελληνική Δημόσια Διοίκηση.

Ελπίσαμε ότι η ηγεσία του Υπουργείου μετά τα όσα κατατέθηκαν στην προαναφερθείσα προανακριτική, θα έπραττε το αυτονόητο, αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έγινε τίποτε. Ακούσαμε, ότι τόσο ο Συντονιστής Εκπαίδευσης όσο και το ΔΙΠΟΔΕ, κωλυσιεργούν σκοπίμως με σκοπό να κουκουλώσουν τα πράγματα.

Τα όσα κατατέθηκαν όμως στην προανακριτική κύριε Υπουργέ, όχι μόνο από εμένα, αλλά και από εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, θα έπρεπε ως πρώτο – πρώτο αποτέλεσμα να είχαν την ΑΜΕΣΗ απαλλαγή της κ.(…..)από τα καθήκοντα του Αναπληρωτού Διευθυντού, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει παραπέρα.

Επαναλαμβάνω και ενώπιόν σας τα όσα αναφέρω στις εν λόγω καταγγελίες μου, και παρακαλώ για άμεση επέμβασή σας.

Δεν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες καταγγελίες και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός.

Θα έπρεπε να ληφθούν τουλάχιστον υπ`όψιν, τα όσα αφορούν τη Σχολική Επιτροπή.

Δυστυχώς ένα χρόνο σχεδόν μετά την συγγραφή των καταγγελιών αυτών δεν άλλαξε τίποτε.

Το σχολείο μας πληρώνει περίπου 4.500 Ευρώ το μήνα για κοινόχρηστα, ενώ θα μπορούσε να γλυτώσει τουλάχιστον τα μισά!

Δια της υπ. αρθ. ΦΣχ/926 της 17. 9. 2013 αποφάσεώς του Συντονιστού Εκπαίδευσης, ορίσθηκα ως μέλος της Σχολικής Επιτροπής εκπροσωπών τους γονείς του σχολείου. Μέχρι σήμερα κλήθηκα και συμμετείχα σε συνεδριάσεις της μόνο δύο φορές, όπου διαδραματίστηκαν όσα αναφέρω στις αναφορές μου προς τον Συντονιστή, τις οποίες σας επισυνάπτω. Οι παρατηρήσεις μου δεν βοήθησαν σε τίποτε. Δεν έγινε καμία προσπάθεια οικονομίας και η σπατάλη συνεχίζεται.

Κάποιος με ενημέρωσε ότι ο κ. Συντονιστής Εκπαίδευσης σαν απάντηση στις καταγγελίες μου έκανε εσπευσμένη ανασυγκρότηση της Σχολικής Επιτροπής κάπου στις αρχές του 2014 και όρισε άλλον σαν εκπρόσωπο των γονέων, παρά του ότι ο νόμος προβλέπει άλλα.

Εγώ πάντως δεν ξανακλήθηκα σε συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής, ούτε υπέγραψα το βιβλιο παραδόσεως σε κάποια άλλη σύνθεση της Σχολικής Επιτροπής. Θεωρώ σαν δεδομένο, ότι αν ορίστηκε νέα Σχολική Επιτροπή, θα έπρεπε να υπογραφεί πρωτόκολλο παραδόσεως – παραλαβής από όλα τα μέλη της, νέα και παλαιά. Σε μια τέτοια περίπτωση θα σημείωνα τις παρατηρήσεις μου πάνω στο Πρωτόκολλο παραδόσεως των βιβλίων και θα ελεγχόταν υποχρεωτικά τα υπ` εμού καταγγελθέντα. Η μη σύνταξη πρακτικού παραδόσεως συνιστά παράδοση «στα μουλωχτά» και είναι καθαρή φίμωση σε κάποιον που τους είπε πως πρέπει να χειρίζονται τα χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου.

Αν κύριε Υπουργέ η Διοίκηση ενός οργανισμού ή ενός κράτους, αντιδρά σε τέτοιου είδους καταγγελίες με φίμωση του καταγγέλλοντος, ας μην παραξενευόμαστε και αναρωτούμαστε για το τι συνέβη και είμαστε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Ο εχθρός είναι εντός των πυλών και δεν μας φταίει «η Μέρκελ»!

Β. Συντονιστής Εκπαίδευσης και ΔΙΠΟΔΕ.

Η εμπειρία μας κύριε Υπουργέ από τα παραπάνω όργανα είναι άκρως αρνητική. Παρά του ότι τέθηκαν υπ`όψιν τους όλα όσα αναφέρονται παραπάνω, δεν έκαναν ότι έπρεπε για να τα αποτρέψουν.

Αυτοί είναι οι κυρίως υπεύθυνοι όχι μόνο για την επιλογή αλλά και για τη συμπεριφορά των αναπληρωτών Διευθυντριών.

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, λέει ο λαός μας.

Από εκπαιδευτικούς έμαθα ότι η κυρία (……)δεν έπαυε να λέει, ότι δεν έκανε τίποτε αν πρώτα δεν Ζητούσε τη γνώμη του Συντονιστού. Το ίδιο είπε και σε μένα προσωπικά, αλλά το διαπίστωσα και εκ του ότι και τις δύο φορές που πήγα σε συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής, τηλεφώνησε στον Συντονιστή για να τον συμβουλευθεί για θέματα που ήταν αποκλειστική αρμοδιότητα της Σχολικής Επιτροπής και όχι του Συντονιστή.

Από γονείς , μαθητές και εκπαιδευτικούς έμαθα ότι η κυρία (…..) «κλειδωνόταν με τις ώρες στο Γραφείο» και μιλούσε τηλεφωνικά με τον κ. Συντονιστή, ενώ μερικές από τις συνομιλίες της γινόταν με ανοικτή ακρόαση με την παρέα της!..............................................................................................................αλείσθε κύριε Υπουργέ να επέμβητε και προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε να εφαρμοσθούν τα όσα ο νόμος προβλέπει.

Η καταστρατήγηση του νόμου δεν αποτελεί διαγνωστικό κριτήριο υγείας ενός κράτους ή οργανισμού, αλλά κριτήριο βαρείας νόσου, ο δε πάσχων εξ αυτής είναι καταδικασμένος. ………………… ………………»

Θα ήθελα επίσης κ. Πανάνου να σχολιάσω και το θέμα των παιδιών των νεομεταναστών.

Πράγματι είναι όπως τα λέει ο κ. Αλεξάκης στο βίντεο που συνοδεύει το άρθρο σας. Εκείνο που δεν αναφέρει όμως ο κ. Αλεξάκης, είναι το «ποιες ενέργειες» έκαναν οι Συντονιστές για να ενημερώσουν το Υπουργείο για το σοβαρό αυτό πρόβλημα. Σε κάποιο σημείο πήγε να πεί «…προτείναμε….», αλλά δαγκώθηκε και δεν είπε τι προτείνανε. Τούτο, απλώς διότι δεν προτείνανε τίποτε!

Και όχι μόνον αυτό. Την 7. 12. 2013 ο σύλλογός μας έγραψε επιστολή στον τότε Υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο και έθεσε το θέμα. Ο κ. Αρβανιτόπουλος την 9. 12. 2013 διεβίβασε την επιστολή στην αρμόδια επιτροπή των εξετάσεων, με εντολή να αλλάξει ο νόμος, υπέρ των παιδιών των νεομεταναστών. Η αρμόδια επιτροπή επεξεργάστηκε το θέμα και πρότεινε αλλαγή του νόμου, ειδοποιώντας ταυτόχρονα τον σύλλογό μας ότι ο νόμος άλλαξε, προκειμένου να ενημερώσουμε τους νεομετανάστες. Δυστυχώς όμως εμείς δημοσιεύσαμε στον τύπο την αλλαγή του νόμου πριν ακόμη υπογραφεί από τον Υπουργό. Λέω δυστυχώς, διότι όπως ενημερωθήκαμε, από κάποιο συντονιστικό γραφείο επενέβησαν και ζήτησαν ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, πράγμα που εγένετο.

Τα παραπάνω έχουν δημοσιευθεί στην μηνιαία ομογενειακή εφημερίδα trigono.info (βλέπε διαδίκτυο), μαζί με πολλά ακόμη «κατορθώματα» διαφόρων εκπαιδευτικών, που έχουν εκστρατεύσει κατά των Ελλήνων της Διασποράς.

Όθεν κ. Πανάνου επιτρέψτε μας να συγχαρούμε δημοσίως τον κύριο Υπουργό για την εντιμότητά του, την οποία απέδειξε με την συγκεκριμένη ενέργειά του.

Καλείσθε να ανασκευάσετε την κακή εικόνα που δημιουργήσατε για τον κύριο Υπουργό με την δημοσίευση του άρθρου σας , διότι πολιτεύεται εκ νέου στην περιοχή Κιλκίς, όπου η εφημερίδα σας έχει αρκετές πωλήσεις. Η μη αποκατάσταση της αλήθειας, μας δίνει κάθε ηθικό δικαίωμα και έρισμα να σας κατηγορήσουμε για κιτρινισμό, πράγμα που δεν θα θέλαμε να το πιστέψουμε, διότι μέχρι τώρα αγαπούμε και διαβάζουμε την εφημερίδα σας.

Μετά τιμής

Για το ΔΣ

Θεοφάνης Θανάσης

Πρόεδρος του Συλλόγου

Tags: ρουσφέτιΓιώργος Γεωργαντάς
Keywords
υπουργείο παιδείας, εν λόγω, σχολεια, mail, ελλαδα, νέα, φεκ, info, ιουνίου, ζητείται, δραση, βιβλιο, φίμωση, μερκελ, tags, κλειστα σχολεια, παραταση φορολογικων δηλωσεων, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, νεος παπας, εκλογες 2014, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, κοινωνια, ζητείται, βιντεο, το θεμα, γερμανια, γνωμη, εργασια, ηγεσια, θεμα, θητεια, ονοματα, υπουργείο παιδείας, φεκ, ωρα, mail, αρθρο, αυτι, αυτια, βιβλιο, γερμανικα, δημητρα, γινει, γινονται, γλωσσα, γονεις, δασκαλος, δεδομενο, διευθυνση, δυνατοτητα, δυστυχως, δηλωση, διοικηση, δειχνει, εγινε, ευρω, ειπε, εκπαιδευση, ενεργεια, ενημερωθειτε, εν λόγω, εξετασεις, επρεπε, επιθυμια, ετη, ετων, ετος, εφημεριδα, εχθρος, ζητα, ιδιο, υπηρεσια, υπηρχαν, υφος, ηθικο, εικονα, κυριε, κυρια, κιλκις, λειτουργια, λυκειο, ληψη, ληξη, λογο, μικρο, μπορειτε, ντισελντορφ, ονομα, παιδια, πεδιο, πολιτεια, πωλησεις, ρολο, σιγουρα, συγκεκριμενα, συνταξη, στυλο, στομα, συλλογοι, σουπερ, σχολειο, σχολια, τιμη, τυπος, φίμωση, φταιει, φορα, χειροτερα, ωρες, αδυνατο, ανηκει, δικαιωμα, φιλοι, η εφημεριδα, info, υπουργειο, ιουνίου, ομαδες, οργανα, ψαρι, θεματα, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα