Μετεγγραφές Φοιτητών: Σήμερα ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ανοίγει σήμερα, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, η πλατφόρμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής φοιτητών.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη από τις 13:00 σήμερα και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου.

Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση

Οι αιτήσεις αφορούν φοιτητές που δικαιούνται μετεγγραφής με μοριοδοτούμενους λόγους, αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές, καθώς επίσης και φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες

της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, μέσω της ειδικής εφαρμογής μετεγγραφών (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), ή μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

****

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση για μία μόνο κατηγορία δικαιούχων και ως εκ τούτου, αν υποβάλουν οριστική αίτηση μετεγγραφής με μία κατηγορία δικαιούχων, δεν θα έχουν δυνατότητα να υποβάλουν οριστική αίτηση μετεγγραφής με άλλη κατηγορία δικαιούχων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, τα αποτελέσματα των μετεγγραφών θα ανακοινωθούν λίγες μέρες μετά την λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΔΩ

μετεγγραφές φοιτητώνηλεκτρονικές αιτήσειςαιτήσεις μετεγγραφώνφοιτητές
Keywords
Τυχαία Θέματα