Με βάση την μηνυτήρια αναφορά της «Δράσης» διώκουν συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ στην Αρκαδία, γιατί απαίτησε την ανάκληση απόλυσης σχολικού επιστάτη!

Tweet

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

[email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με βάση την μηνυτήρια αναφορά της «Δράσης»

διώκουν συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ στην Αρκαδία,

γιατί απαίτησε την ανάκληση απόλυσης σχολικού επιστάτη!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στο Νίκο Γόντικα, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ

στην Αρκαδία, ο οποίος σύρεται ξανά στα δικαστήρια στις 9 Απρίλη. Η αφετηρία για τη δίωξη ήταν η μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει το πολιτικό κόμμα «Δράση» στον Άρειο Πάγο, στις 12/5/2010, ενάντια στο ΠΑΜΕ και στους λαϊκούς αγώνες. Ο Ν. Γόντικας διώκεται για τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση που έγινε στις 5/5/2010 στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, έξω από το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Τρίπολης, με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης επιστάτη του σχολικού συγκροτήματος. Η συγκεκριμένη κινητοποίηση είχε τη στήριξη πλήθους σωματείων και φορέων της περιοχής.

Ο τρόπος που η «φιλελεύθερη» Δράση, από κοινού με τις αστικές κυβερνήσεις και τη δήθεν ανεξάρτητη δικαιοσύνη, μεθόδευσαν την εν λόγω υπόθεση, κάνουν ξεκάθαρο τον πολιτικό χαρακτήρα της δίωξης. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι η ένταση του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της εργοδοσίας πρέπει να απαντηθεί με δυνάμωμα της ταξικής αλληλεγγύης. Δε μας φοβίζει η βιομηχανία διώξεων και καταδικαστικών αποφάσεων πρωτοπόρων εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας που παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Αντίθετα, μας ατσαλώνουν.

Αργοστόλι 17/01/2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας

Tags: ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα