Ο Σύλλογος ΠΕ Ξάνθης καταγγέλλει τα κρούσματα κρατικής καταστολής

Tweet

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣΞάνθη, 16- 1 -2014Ταχ. Δ/νση:Μπρωκούμη 21Τ.Κ. – Πόλη: 67100 ΞάνθηΤηλ.-FAX: 2541024394 [email protected]ΠΡΟΣ:ΔΟΕΜέλη Συλλόγου

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης καταγγέλλει τα εντεινόμενα και επαναλαμβανόμενα κρούσματα κρατικής καταστολής, την έξαρση του αυταρχισμού και των απαγορεύσεων . Καταστολή και απαγορεύσεις με τις οποίες η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει την αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική πολιτική που ασκεί από κοινού με Ε.Ε. – τρόικα

– κεφάλαιο.

Συγκεκριμένα:

· Καταγγέλλουμε την απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, πρώτη ημέρα ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η απαγόρευση θυμίζει άλλες εποχές, καθώς, όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, έγινε με αιτιολογικό ότι οι διοργανωτές της συγκέντρωσης «επιδιώκουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ελληνική προεδρία» καλώντας σε συγκέντρωση ενάντια στις εκδηλώσεις ανάληψης της ελληνικής προεδρίας, αλλά και συνολικά στην Ε.Ε.

· Καταγγέλλουμε τη σύλληψη του εκπαιδευτικού Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Ο συνάδελφος συνελήφθη κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέντευξης τύπου των συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων που διοργάνωναν τη διαδήλωση ενάντια σε κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση με την κατηγορία της "συμμετοχής σε απαγορευμένη συγκέντρωση" και της "αντίστασης κατά της αρχής".

· Καταγγέλλουμε την βάρβαρη και αναιτιολόγητη επίθεση των ΜΑΤ κατά εκπαιδευτικών -που πήγαιναν στη Λάρισα για να διαδηλώσουν ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις- στα διόδια του Πυργετού και τον σοβαρό τραυματισμό του μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και πρώην προέδρου της ΟΛΜΕ Γρ. Καλομοίρη, το Σάββατο 11/1.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ, απαγορεύοντας διαδηλώσεις, χτυπώντας και στέλνοντας στην ασφάλεια τους εκπαιδευτικούς. Αποκαλύπτεται για ακόμη μια φορά το αντιλαϊκό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με απαγορεύσεις, συλλήψεις, καταστολή προσπαθούν να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης για να συνεχίσουν τις πολιτικές εξαθλίωσης του λαού. Φαίνεται πως η κυβέρνηση φοβάται την οργή που φέρνουν στην επιφάνεια οι αγώνες, φοβάται τη δυνατότητα συγκρότησης κοινού αγωνιστικού μετώπου των εργαζομένων. Γι’ αυτό δε διστάζει να καταλύει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα, να απαγορεύει και να καταστέλλει.

Θα μας βρουν μπροστά τους.

Απαιτούμε:

* Την αθώωση του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου

* Την αποκατάσταση των Δημοκρατικών Ελευθεριών του λαού μας, του δικαιώματος στη συγκέντρωση, την απεργία και τη διαδήλωση.

Η αντίσταση, η ελευθερία και η σκέψη δε φυλακίζονται. Ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε η καταστολή μπορούν να σταματήσουν τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Tags: Σύλλογος ΠΕ Ξάνθης Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα