Κινητοποίηση για την επαναπρόσληψη της Αναπληρώτριας με αναπηρία που απολύθηκε

Σε κινητοποίηση καλεί η ΕΛΜΕ Πειραιά με αίτημα την επαναπρόσληψη της Αναπληρώτριας με αναπηρία, η οποία απολύθηκε από το υπουργείο Παιδείας. Από τα πιστοποιητικά που έπρεπε να προσκομίσει η εκπαιδευτικός έλειπε μία βεβαίωση

του ΚΕΠΑ, κάτι για το οποίο αποκλειστικά υπεύθυνο είναι το ίδιο.

Η Αναπληρώτρια, παρόλο που εξήγησε την κατάσταση στην αρμόδια Προϊσταμένη του Υπουργείου Παιδείας, έλαβε την αποστομοτική απάντσηση «δεν έχει κανένα νόημα, τι κάνεις ή δεν τι κάνεις, έχει υπογράψει ο υπουργός και θα απαντήσουμε με δελτίο τύπου»!

Σημειώνεται ότι η εκπαιδευτικός υπηρετεί στα Κύθηρα (Β' Πειραιά) και μετέβη από το νησί στην Αθήνα προκειμένου να διευθετήσει το θέμα.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά χαρακτηρίζει την απόλυση της Αναπληρώτριας ως μια "πράξη απάνθρωπη, βάρβαρη", ενώ τονίζει: "Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της συναδέλφου, το δικαίωμα όλων μας στη δουλειά! Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω αν δεν το καταφέρουμε!"

Η ΕΛΜΕ, με ανακοίνωσή της, καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση έξω από τη ΔΙΔΕ Πειραιά την Παρασκευή 10/11 13:30.

Ακόμη αναφέρει: "Καλούμε όλα τα σωματεία, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων, να καταδικάσουν με ανακοινώσεις τους αυτή την ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ πράξη και να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.

Η αλληλεγγύη είναι το πιο δυνατό μας όπλο!"

απόλυσηαναπληρώτριααναπηρίαεπαναπρόσληψηΕΛΜΕ ΠειραιάΚύθηρα
Keywords
Τυχαία Θέματα