Καταγγελία των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Λάρισας Δημήτρη Δραγανιδάκη και Βασίλη Σίμου

Tweet

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δραγανιδάκη Δημήτρη και Σίμου Βασίλη

Για μια ακόμη φορά καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας, της διοίκησης και του ΠΥΣΠΕ, που συνεχίζει να συνεδριάζει με τα ορισμένα μέλη του, "εκτελώντας το έργο του" αλλά και ταυτοχρόνως δημιουργώντας μεγάλη αναταραχή στους κόλπους της εκπαίδευσης και στους συναδέλφους, καταστρατηγώντας την αναλογία του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα 1:25, συγχωνεύοντας τμήματα ανά σχολική μονάδα και ανά σχολικό συγκρότημα και καταργώντας ολοήμερα

σχολεία.

Οι οδηγίες που έχουν σταλεί για την στελέχωση του πρωινού προγράμματος των σχολικών μονάδων, καταργούν ουσιαστικά τη λειτουργία των ολοημέρων, ξεθεμελιώνοντας το ολοήμερο σχολείο, ενός θεσμού αποδεκτού για την κοινωνική προσφορά του και την παιδαγωγική του διάσταση. Οι οδηγίες αυτές στερούνται νομικής ισχύος σύμφωνα με γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΑΔΕΔΥ κ. Τσίπρα, γιατί δε συνιστούν εγκύκλιο καθώς δεν ερμηνεύουν υφιστάμενες διατάξεις, δεν συνιστούν Υπουργική απόφαση, αφού δεν έχουν τύχει δημοσίευσης στο ΦΕΚ και αν ήθελε υποτεθεί, ότι συνιστούν απλό ενημερωτικό ή εσωτερικό έγγραφο της διοίκησης, δε μπορούν να εισάγουν ρυθμίσεις κατά τρόπο διαφορετικό από την κείμενη νομοθεσία.

Έστω και αυτή την ύστατη στιγμή η διοίκηση και το ΠΥΣΠΕ πρέπει να αρνηθεί τον υπολογισμό των πλεονασμάτων, που δημιουργούνται από τις παραπάνω καταργήσεις και συγχωνεύσεις και να δώσουν τα πραγματικά κενά των σχολικών μονάδων(Δημοτικών και Νηπιαγωγείων) με βάση την ισχύουσα εκπαιδευτική νομοθεσία. Να σταματήσει επιτέλους το ράβε ξήλωνε της εκπαίδευσης, το τσουβάλιασμα των μαθητών σε πολυπληθή τμήματα και το ξεσπίτωμα των εκπαιδευτικών.

Tags: αιρετόςΔημήτρης ΔραγανιδάκηςΒασίλης ΣίμοςΠΥΣΠΕ Λάρισας Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα