Καταγγελία για τις ελλείψεις του 24ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Tweet

Αθήνα, 24-9-2013

ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 24ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, με έδρα στο εν λόγω 24ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και επί της οδού Σαρανταπόρου αρ. 20, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

`````````````````````````````

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε,

το σχολείο μας, 24ο δημοτικό σχολείο Αθηνών, ενταγμένο στο Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ),, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2013 -2014 και μέχρι σήμερα δεν έχει επανδρωθεί από τις απαιτούμενες ειδικότητες δασκάλων. Το ίδιο ισχύει και για το Ολοήμερο Σχολείο, το οποίο δεν έχει λειτουργήσει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς που διανύουμε.

Πέραν των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σχολείο μας, τα οποία επιφυλασσόμαστε να συζητήσουμε προσεχώς, θεωρούμε ότι προέχει η στελέχωσή του από εκπαιδευτικούς με τις ειδικότητες των εικαστικών, μουσικής, γαλλικών, θεατρικής αγωγής, πληροφορικής κλπ, προκειμένου να εκπαιδεύονται οι μαθητές κατά το πρόγραμμα του σχολείου, να καλύπτεται το σχολικό ωράριο και να τεθεί σε λειτουργία το ολοήμερο σχολείο.

Οι ελλείψεις αυτές προκαλούν δυσλειτουργίες στο σχολείο, στους μαθητές, στους δασκάλους αλλά και στους γονείς. Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι έχει αναστατωθεί ολόκληρη η κοινότητα του σχολείου μας και ουδείς μέχρι σήμερα μας έχει ενημερώσει για το πως και πότε πρόκειται .να γίνει το αυτονόητο. Δηλαδή να εφαρμοστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου και του ολοήμερου με την επάνδρωσή του από τους δασκάλους που απαιτούνται. Παρ’ ότι αναζητήσαμε απαντήσεις και επικοινωνήσαμε

τηλεφωνικά πολλές φορές με την Α΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ουδείς μας απάντησε συγκεκριμένα.

Οι ανάγκες του σχολείου μας ως προς το διδακτικό προσωπικό είναι γνωστές σε εσάς αλλά και σε κάθε αρμόδιο εδώ και πολύ καιρό, αλλά παρόλα αυτά οι «αρμόδιοι» αδιαφόρησαν και επέδειξαν αχαρακτήριστη ανευθυνότητα.

Απαιτούμε λοιπόν να μας ενημερώσετε άμεσα και εγγράφως:

- για τις ενέργειες που έχετε προβεί προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ειδικότητες του σχολείου μας από διδακτικό προσωπικό και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν καλυφθεί τα κενά των ειδικοτήτων, όπως της πληροφορικής, των γαλλικών, εικαστικών, μουσικής, θεατρικής αγωγή κλπ

- για τις ενέργειες που έχετε προβεί και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει αναλάβει καθήκοντα δάσκαλος για τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου.

- για τις περαιτέρω ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και πότε θα ολοκληρωθεί.

Αναμένουμε έγγραφη απάντησή σας εντός δυο ημερών.

Σας ενημερώνουμε όμως, ότι σε κάθε περίπτωση, θα αναζητήσουμε τους υπεύθυνους για να αποδοθούν οι ευθύνες που υπάρχουν με την προσφυγή μας σε κάθε αρμόδια Αρχή, όπως είναι ο Συνήγορος του Πολίτη , η Δικαστική και η Εισαγγελική Αρχή.

Με την επιφύλαξη για τη διεκδίκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος των μαθητών του σχολείου μας.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 24ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Βάσω Αντωνοπούλου Αθανασία Μπάκα

Tags: ελλείψεις σε σχολεία Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα