Καταγγελία για ανατροπή του ΓΑΠ από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Σοβαρότατη καταγγελία περί υπονόμευσης του Γιώργου Παπανδρέου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κάνει ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΔΗΣΟ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ο ίδιος ήταν μάρτυρας της προτροπής του κ. Βενιζέλου

προς τον τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, να «πάρουν» το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου αφού ψηφίσει ο τελευταίος το μεσοπρόθεσμο, επικαλούμενος τη μαρτυρία του ίδιου του κ. Κουρουμπλή.

Στην ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου αν ο Μιχάλης Καχριμάκης είχε αποδείξεις όταν είχε κατηγορήσει τον κ. Βενιζέλο ότι ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση, απάντησε:

«Ακλόνητες. Προσωπικά, ο ίδιος είχα ακούσει τον κ. Βενιζέλο να προσπαθεί να πείσει τον τότε βουλευτή μας, κ. Κουρουμπλή, να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και μετά να του πάρουν το κόμμα, όπως είχε χαρακτηριστικά, πει... Μάρτυς μου ο ίδιος ο Κουρουμπλής», τόνισε.

Υπενθυμίζει δηλώσεις βουλευτών, προσκείμενων στον κ. Βενιζέλο, όπως του κ. Λιντζέρη περί του ότι ο Παπανδρέου αποτελεί παρελθόν. «Ξεχάσατε τις προειδοποιήσεις άλλων βουλευτών και βουλευτίνων, ότι είναι η τελευταία φορά που ψηφίζουν (σε ψηφοφορία πριν το κούρεμα του Οκτώβρη του '11), τις επιστολές βουλευτών του που υπεδείκνυαν στον πρωθυπουργό και αρχηγό τους να παραιτηθεί;», πρόσθεσε.

Αναφέρεται και στο δημοσίευμα των Financial Times την περασμένη άνοιξη, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε μυστική συμφωνίας του κ. Μπαρόζο με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά για την ανατροπή του κ. Παπανδρέου. «Ξεχάσατε την σύνταξη δήλωσης με εντολή Βενιζέλου μέσα στο αεροπλάνο από τις Κάννες πίσω από την πλάτη του πρωθυπουργού; Την δήλωση την οποία θα διένειμε μετά την προσγείωση και όπου αποκήρυσσε το δημοψήφισμα που λίγες ώρες πριν, χαρακτήριζε ως λυτρωτικό;»

«Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου του είπε ότι θα προτείνει εκείνον ως πρωθυπουργό και αναρωτήθηκε αν ο κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να προτείνει κάποιον που τον ανέτρεψε. Εσείς, τι λέτε, θα μπορούσε;» ρωτήθηκε.

Ο κ. Καχριμάκης είπε χαρακτηριστικά πως δεν πιστεύει τι λέει ο πρόεδρος του δεξιού ΠΑΣΟΚ. «Έχει πει πολλές ανακρίβειες, ώστε να πιστέψω αβίαστα οτιδήποτε και ειδικά αυτό. Ωστόσο, και έτσι να είναι, που όπως σας είπα το αμφισβητώ βάσιμα, ο Παπανδρέου είναι ένας άνθρωπος χωρίς εμπάθειες. Ένας άνθρωπος που μπροστά στο συμφέρον της χώρας, φυσικά και θα υπολόγιζε οτιδήποτε τον είχε ενοχλήσει προσωπικά».

Θυμίζουμε πως ο Γιώργος Παπανδρέου στη χθεσινή διακαναλική του συνέντευξη και σε ερώτηση για το ποιος ήταν ο λόγος που επέβαλε να παραιτηθεί από την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ, απάντησε πως ήταν μια προσωπική του απόφαση.

«Ο κ. Βενιζέλος λέει πολύ συχνά ότι επιστρατεύτηκε σε αυτή τη θέση γιατί δεν υπήρχε άλλος πρόθυμος. Γιατί καταφύγατε σε αυτή τη λύση και δεν οδηγήσατε εσείς το ΠΑΣΟΚ το 2012 στις εκλογές ώστε να κριθείτε και ως πρώην πρωθυπουργός;» κατέληγε η ερώτηση για τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος υποστήριξε: «Αν σκεφτόμουν ξανά, αν έπρεπε να το κάνω, πιθανώς θα έπρεπε να είχα δώσει τη μάχη».

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Tags: ΠΑΣΟΚΚαρχιμάκηςΠαπανδρέουΒενιζέλοςβουλευτικές εκλογές 2015εκλογές 2015
Keywords
Τυχαία Θέματα