Κακοκαιρία στην κεντρική Ελλάδα - Η πρόγνωση για αύριο, Τρίτη

Αρκετά έντονα για την εποχή ήταν τα καιρικά φαινόμενα σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, όπου σημειώθηκαν αρκετές πλημμύρες, ενώ χαλαζόπτωση παρατηρήθηκε και στην Βόρεια Ελλάδα.

Στη Λαμία πολλοί από τους δρόμους της πόλης πλημμύρισαν καθώς η βροχή (σε πολλές περιοχές χαλάζι) ήταν πολύ δυνατή και δημιούργησε ουκ ολίγους μπελάδες στις αρχές.

Τα Τρίκαλα

επλήγησαν επίσης από ισχυρές καταιγίδες οι οποίες συνοδεύτηκαν από θυελλώδεις ανέμους που έκαναν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολα διαχειρίσιμη.

Στη Νάουσα, πέρα από τις πλημμύρες, παρατηρήθηκε και το φαινόμενο της κατολίσθησης. Πτώση βράχων έκλεισε προσωρινά την κυκλοφορία σε δρόμο έξω από την πόλη αναγκάζοντας την πυροσβεστική να παρέμβει άμεσα.

Η πρόγνωση για την Τρίτη

Πρόσκαιρη επιδείνωση παρουσιάζει από σήμερα ο καιρός, η οποία θα συνεχιστεί και αύριο. Κύριο χαρακτηριστικό του οι βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Ειδικότερα την Τρίτη αναμένεται να εκδηλωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πιο έντονα φαινόμενα είναι πιθανό να εκδηλωθούν:

Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου ΑιγαίουΜέχρι και τις απογευματινές ώρες την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και πιθανώς την ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.ΘεσσαλίαΣτερεά Ελλάδακαταιγίδα
Keywords
Τυχαία Θέματα