ΗΠΑ: Προεκλογικός πυρετός το Σαββατόβραδο!

Tweet Κατηγορία: Κοινωνία

 

Στα όρια του στατιστικού λάθους οι διαφορές των δύο υποψηφίων στις δημοσκοπήσεις. Προβάδισμα μίας μονάδας δίνει στον Ρόμνεϊ δημοσκόπηση του Reuters που δημοσιεύθηκε χθες. Τρεις μέρες πριν, η ίδια δημοσκόπηση

είχε παρουσιάσει το αντίστροφο. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, λοιπόν, ο Ρόμνεϊ προηγείται πλέον με 47% έναντι του Ομπάμα, ο οποίος λαμβάνει το 46%, ωστόσο μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων, περίπου το 20%, δηλώνουν ότι είναι ακόμη αναποφάσιστοι ή μπορεί να αλλάξουν γνώμη τις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, σε προεκλογικό πυρετό βρίσκονται τα επιτελεία των δύο υποψηφίων, με τον Ομπάμα να καταφέρνει να επισκεφθεί τέσσερις πολιτείες την Τετάρτη και τον Ρόμνεϊ να επισκέπτεται τρεις. Σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος θα συνεχίσει τον μαραθώνιο και θα επισκεφθεί ακόμη τρεις "ουδέτερες πολιτείες", τη Φλόριδα, τη Βιρτζίνια και το Οχάιο, ενώ αναμένεται να μεταβεί στο Σικάγο, όπου και ψηφίζει, προκειμένου να επισκεφτεί το εκλογικό του κέντρο για να ρίξει την ψήφο του στην κάλπη, δύο εβδομάδες νωρίτερα, όπως επιτρέπει η Αμερικανική νομοθεσία.

«Τον ψήφισα το 2008 και προτίθεμαι να παραμείνω στο πλευρό του και το 2012. Τον επόμενο μήνα πρόκειται να ψηφίσω αυτόν και τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν» δήλωσε ο Κόλιν Πάουελ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί προεδρίας του Ρεπουμπλικάνου Τζορτζ Ουόκερ Μπους, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο δίκτυο CBS, εκφράζοντας και πάλι την πρόθεσή του να ψηφίσει υπέρ του προέδρου Ομπάμα. Ο 75χρονος Πάουελ, γιος Τζαμαϊκανών μεταναστών στις ΗΠΑ, υπήρξε ο πρώτος μαύρος που ανέλαβε αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, κατά τη διάρκεια του πρώτου Πολέμου στον Κόλπο.

Και ενώ βρισκόμαστε μια ανάσα πριν τις εκλογές, η "βόμβα" κατά του Μπαράκ Ομπάμα που επρόκειτο να πυροδοτήσει προχθές ο μεγιστάνας και υποστηρικτής των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ αποδείχθηκε "στρακαστρούκα" και έγινε αντικείμενο επίκρισης από όλα τα πολιτικά στρατόπεδα. Εκατοντάδες συνέρευσαν στο Twitter την ώρα που είχε ανακοινωθεί η "σημαντική ανακοίνωση", για να δουν, τελικά και προς απογοήτευσή τους, βίντεο στο οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμευόταν να δωρίσει 5 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπίες αν ο Μπάρακ Ομπάμα έδινε στη δημοσιότητα τα προσωπικά του επίσημα έγγραφα, από τα έγγραφα του πανεπιστημίου μέχρι το ιστορικό του διαβατηρίου του.

Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα