Ηλεία: Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε τέσσερα μέτωπα

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Κρυονέρι της Αμαλιάδας.

Το patrisnews.com αναφέρει ότι λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για εστία φωτιάς στο Κρυονέρι. Η φωτιά, σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, ξεκίνησε από χωράφι και σε χρόνο ρεκόρ ξέφυγε προς το δάσος.

Οι δυνατοί άνεμοι που άλλαζαν συχνά κατεύθυνση και ένταση κίνησαν την φωτιά νοτιοανατολικά και γρήγορα έφθασε κοντά στην Ανάληψη και σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την Μονή της Ανάληψης στο Ζερό. Άνδρες της αστυνομίας είχαν στήσει μπλόκο

μετά το χωριό Γεράκι και απαγόρευαν την κίνηση οχημάτων προς Ανάληψη και Περιστέρι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην περιοχή επιχειρούν έξι εναέρια μέσα, καθώς και ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις με περίπου 70 πυροσβέστες και 25 οχήματα.

Επίσης, σε εξέλιξη είναι η φωτιά στο Ανδρώνι της ορεινής Ηλείας, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από το δρυόδασος της Φολόης.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο Στρέφι του Πύργου η φωτιά έχει περιοριστεί, ενώ στην περιοχή της Μέλισσας Λεχαινών η φωτιά χαρακτηρίζεται, ως διαχειρίσιμη.

Οι τέσσερις πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα στον νομό Ηλείας ξύπνησαν μνήμες από την πύρινη λαίλαπα που σάρωσε την περιοχή το 2007, αφήνοντας πίσω της δεκάδες νεκρούς και κατεστραμένες περιουσίες, μετατρέποντας σε στάχτη δεκάδες χιλιάδες στρέμματα.

φωτιάπυρκαγιάΗλεία
Keywords
Τυχαία Θέματα