Αυτές είναι οι περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω φωτιάς

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι Δημοτικές Κοινότητες Καλάμου και Καπανδριτίου του Δήμου Ωρωπού, καθώς και η Δημοτική Ενότητα Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Καπάκης, πήρε την ανωτέρω απόφαση για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή, 13/8/2017.

Την ίδια ώρα, η Περιφέρεια Αττικής

απευθύνει έκκληση σε πολίτες, των οποίων οι κύριες κατοικίες επλήγησαν εξαιτίας της πυρκαγιάς, να απευθυνθούν στον δήμο Ωρωπού για κάλυψη αναγκών διαμονής και διατροφής τους.

Παράλληλα, η ίδια απόφαση ελήφθη και για την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με πολλές εστίες να κατακαίουν μεγάλες εκτάσεις του νησιού εδώ και αρκετές ημέρες. Στο νησί έχει σπεύσει κλιμάκιο της ΕΥΠ που ερευνά την πιθανότητα εμπρησμών.

Παράλληλα, εδώ και κάποιες ημέρες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί και ο Δήμος Κυθήρων της Π.Ε. Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 04-08-2017.

κατάσταση έκτακτης ανάγκηςφωτιάπυρκαγιάΖάκυνθοςΚύθηραΚαπανδρίτιΒαρνάβαςΚάλαμοςΓενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Keywords
Τυχαία Θέματα