Η νέα αποκαλυπτική αναφορά Ρακιντζή: Διαφθορά με ονοματεπώνυμο

Διευθύνσεις και ονόματα" έδωσε ο γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής με το έγγραφό του, όπου καταγγέλλει 14 νομοθετικές ρυθμίσεις προστασίας επωνύμων, ενώ αποκαλύπτει ότι το υπουργείο Οικονομικών του έδωσε εντολή να μην υποδεικνύει την άσκηση φορολογικών ελέγχων ούτε καν σε περιπτώσεις διαφθοράς!
Ωστόσο προκαλεί εντύπωση πως η "επιχείρηση ασυλία σε επώνυμους" έχει στηθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Από τις 14 υποθέσεις που καταγγέλλει ο Λ. Ρακιντζής οι 12 νομιμοποιήθηκαν από την κυβέρνηση που καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να πει "ονόματα", λες και, όταν έδιναν ασυλία μέσω της Βουλής, δεν ήξεραν σε ποιους την έδιναν...

Υπογραφή Σαμαρά φέρουν:

* Η "διάταξη των 20 ημερών": Με τον Νόμο 4254/2014 τροποποιήθηκε για… 20 μέρες το άρθρο 263α του Ποινικού Κώδικα ώστε συγκεκριμένες κατηγορίες προσώπων των ΝΠΙΔ να μην θεωρούνται εν δυνάμει υποκείμενα εγκλημάτων σχετικών με την υπηρεσία. Έτσι όλοι οι εμπλεκόμενοι μπορούν να επικαλούνται την ευνοϊκότερη διάταξη, έστω και αν ίσχυσε για μια μέρα!

* Η ασυλία από κάθε κατηγορία για απιστία στον πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. και τα στελέχη των τραπεζών που συνήψαν δάνεια με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα (Νόμος 4176/2013).

* Η αναστολή της ποινικής δίωξης των προσώπων στα οποία είχε ανατεθεί ή πρόκειται να ανατεθεί η νόμιμη εκπροσώπηση των εταιρειών που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ για οφειλές των εταιρειών προς δημόσιο, ΝΠΔΔ, ασφαλιστικούς οργανισμούς, περιφέρειες και δήμους (Νόμος 4141/2013).

* Η απαλλαγή (με τον Νόμο 4046/2012 της κυβέρνησης Παπαδήμου) των μελών των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών που αποφάσισαν τη συμμετοχή στο PSI, όπως και των στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος που αποφάσισαν τη συμμετοχή των ΝΠΔΔ και των ασφαλιστικών φορέων.

* Η αλλαγή του ορισμού της δωροδοκίας (μέσω του νόμου 4139/2013), ώστε πλέον "δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης".

* Η αναστολή της ποινικής δίωξης για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών και ασφαλιστικών εισφορών για ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα (Νόμος 4262/2014).

* Η παύση ποινικών διώξεων στον ΟΑΕΕ για τη διάθεση των πόρων του (έγινε με τον Νόμο 4255/2014).

* Η διαγραφή χρεών δημοτικών επιχειρήσεων και η απαλλαγή των διοικήσεών τους και των συνυπόχρεων ιδιωτών (Νόμοι 4071/2012, 4170/2013).

* Η ασυλία στα μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ (Νόμος 4224/2013).

* Η αναστολή των ποινικών διώξεων σε προέδρους και μέλη Δ.Σ. αγροτικών συνεταιρισμών, καθώς και για τα στελέχη τους, εφόσον οι συνεταιρισμοί συγχωνεύονται ή τίθενται σε εκκαθάριση (Νόμος 4224/2013).

* Οι μισθολογικές υπερβάσεις στον ΟΚΑΝΑ που τακτοποιήθηκαν με τον νόμο 4172/2013.

* Η παράταση λειτουργίας έξι αυθαίρετων ταβερνών, που αποτελούν επέκταση παλιών ποιμνιοστασίων, στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά - Μαραθώνα (περιοχή NATURA), παρόλο που είχαν κριθεί κατεδαφιστέες από το ΣτΕ, τους είχε αφαιρεθεί η άδεια και είχαν σφραγιστεί από τον δήμο (Νόμος 4280/2014).

Μόνο δύο υποθέσεις "λύθηκαν" πριν από την κυβέρνηση Σαμαρά:

* Η νομιμοποίηση υπερβάσεων ύψους 30 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (έγινε με τον Νόμο 4024/2011).

* Η παύση της αναζήτησης των επιδομάτων μεταπτυχιακών σπουδών σε προϊσταμένους των γενικών διευθύνσεων στο υπουργείο Υγείας (με τον Νόμο 3918/2011).

Υπενθυμίζεται ότι το έγγραφο Ρακιντζή είναι η γραπτή απάντηση που απέστειλε στην ερώτηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, ο οποίος ζήτησε την άμεση αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Βεβαίως η υπόθεση είναι ήδη στη Δικαιοσύνη, καθώς στις 19 Σεπτεμβρίου η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διαβίβασε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα τις δηλώσεις Ρακιντζή.

Πηγή: Πουλακίδας Κώστας - Η ΑΥΓΗ

Tags: Ρακιντζής Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα