Η Κομισιόν "στηρίζει" Δήμα

Ευθεία στήριξη στην κυβέρνηση Σαμαρά και απροκάλυπτη παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας έσπευσα να κάνουν οι «Βρυξέλλες» για ακόμα μια φορά. Με θέμα την υποψηφιότητα Δήμα, έστειλαν σαφέστατο μήνυμα για το ποιος είναι ο «εκλεκτός» των αρχιτεκτόνων των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται στη χώρα μας.

«Αποτελεί ισχυρό μήνυμα προς την Ευρώπη το γεγονός πως ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφάσισε να προβάλει ως υποψήφιο έναν πεπεισμένο ευρωπαϊστή. Τώρα η απόφαση είναι στα χέρια του ελληνικού κοινοβουλίου

και του ελληνικού λαού», ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου του Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιντχαρντ, διαβάζοντας έτοιμη δήλωση της Κομισιόν για την Ελλάδα.

Αμέσως, δύο ιταλοί δημοσιογράφοι αντέδρασαν υποστηρίζοντας ότι είναι πρωτοφανές για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρεμβαίνει στα εσωτερικά ενός κράτους μέλους κατηγορώντας την για αλλαγή στάσης και «πολιτική εύνοια».

«Υποστηρίζετε για το αξίωμα Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας έναν πρώην επίτροπο λέγοντας ότι είναι ένα μήνυμα προς την Ευρώπη. Δε θυμάμαι στο παρελθόν τέτοια αποφασιστική στήριξη για έναν υποψήφιο στα πλαίσια εσωτερικής πολιτικής διαδικασίας», ήταν το σχόλιο του πρώτου δημοσιογράφου ενώ στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η δεύτερη ερώτηση. «Σε αυτό το σημείο κρίναμε ότι αυτή τη δήλωση θέλουμε να κάνουμε σχετικά με την επερχόμενη εκλογική διαδικασία», απάντησε η εκπρόσωπος τύπου, δηλώνοντας ότι «δεν έχει αλλάξει η πολιτική της Κομισιόν».

«Τονίσαμε πως πρόκειται για δημοκρατική διαδικασία», συμπλήρωσε. Η αρχική ερώτηση ήταν κατά πόσο θεωρεί η Επιτροπή «σοφή» την επιλογή της κυβέρνησης να επισπεύσει την προεδρική εκλογή, δεδομένων και των χτεσινών αντιδράσεων των αγορών. «Η Επιτροπή σημειώνει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επισπεύσει τις εκλογές. Πρόκειται για δημοκρατική απόφαση των Ελληνικών αρχών και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά», απάντησε η Μπράιντχαρντ, ενώ σχετικά με τη νευρικότητα στις αγορές και το Ελληνικό χρηματιστήριο, όπως ήταν αναμενόμενο, η εκπρόσωπος της Επιτροπής τη συνέδεσε με την προεδρική εκλογή : «Η απόφαση αυτή θα βοηθήσει για να αρθεί η αβεβαιότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές».

Πηγή: stokokkino.gr

Tags: Κομισιόνπρόεδρος της δημοκρατίας
Keywords
Τυχαία Θέματα