Παλαιστίνιος υπουργός «νεκρός μετά από συμπλοκή» με ισραηλινούς στρατιώτες

Ένας παλαιστίνιος υπουργός σκοτώθηκε την Τετάρτη, έπειτα από ξυλοδαρμό από ισραηλινούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στη Δυτική Οχθη, δήλωσε φωτογράφος του Reuters, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό, καθώς και ένας γιατρός.

Ο Ζίαντ Αμπού Εϊν, επικεφαλής της επιτροπής Παλαιστινιακής αρχής κατά του διαχωριστικού τείχους και των οικισμών απεβίωσε την Τετάρτη μετά από επίθεση που δέχτηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες σε ένα

χωρίο κοντά στη Ραμάλα σύμφωνα με πηγές της επιτροπής.

Ο Εΐν, που είναι 55 χρονών πέθανε μετά από χτύπημα με κράνος που δέχτηκε στο στήθος από Ισραηλινό στρατιώτη στο χωριό Turmsayya στην περιοχή της Ραμάλα.

Περίπου 100 ξένοι και παλαιστίνιοι ακτιβιστές της Επιτροπής ενάντια στο Τείχος και τους Εποικισμούς, μίας κυβερνητικής οργάνωσης διαμαρτυρίας της οποίας ήταν επικεφαλής ο Αμπού Εϊν, μετέβαιναν σε περιοχή κοντά σε ισραηλινό οικισμό για να διαδηλώσουν και να πραγματοποιήσουν δενδροφύτευση όταν κλήθηκαν να σταματήσουν σε αυτοσχέδιο σημείο ελέγχου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Περίπου 15 ισραηλινοί στρατιώτες έριξαν δακρυγόνα στους διαδηλωτές και ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις μαζί τους.

Σε ανακοίνωσή του, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε το περιστατικό χαρακτηρίζοντάς το "βάρβαρη πράξη, για την οποία δεν μπορούμε να σωπάσουμε και την οποία δεν μπορούμε να δεχτούμε".

Filistinli Bakan Ziad abu Ein, Ramallah yakınlarında İsrail askerleri çıkan arbede de öldürülmüş. pic.twitter.com/XihvqTaaV9

— Derin Kuvvetler (@Derinkuvvet) December 10, 2014

Tags: ΠαλαιστίνηΙσραήλνεκρός υπουργός
Keywords
Τυχαία Θέματα