Η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας απαγορεύει την περίθαλψη αδέσποτων στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας

Απάντηση για τα όσα ανεγράφησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τους χώρους περίθαλψης αδέσποτων ζώων έστειλε η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Σε αυτή αναφέρει πως «η χρήση το προαυλίου χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κυπαρισσίας για περίθαλψη αδέσποτων ζώων είναι όχι μόνο παράνομη αλλά πρωτίστως προσβάλει βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα όλων των πιστών», ενώ τονίζει πως εάν επαναληφθεί τέτοιο περιστατικό οι δράστες θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

Σε απάντηση των όσων αναγράφησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκθέτουμε τα ακόλουθα: Θα πρέπει να γνωρίζουν οι διάφοροι ζωόφιλοι ότι οι χώροι των Ιερών Ναών είναι χώροι προορισμένοι για λατρευτικούς σκοπούς και όχι χώροι περίθαλψης αδέσποτων ζώων. Ως τέτοιοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ιδιωτικοί χώροι ή ειδικοί χώροι προορισμένοι για τό σκοπό αυτό . Ως εκ τούτου η χρήση του προαυλίου χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κυπαρισσίας για περίθαλψη αδέσποτων ζώων είναι όχι μόνο παράνομη αλλά πρωτίστως προσβάλει βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα όλων των πιστών . Εάν επαναληφθεί τέτοιο περιστατικο οι δράστες θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

Πηγή: gargalianoionline

Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και ΟλυμπίαςΑδέσποτα
Keywords
Τυχαία Θέματα