Η δράση του ΠΑΜΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Καλούμαστε να δράσουμε σε μια περίοδο όπου παλιά και νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα εφαρμόζονται από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου - Ε.Ε. - πλουτοκρατίας. Το περιβόητο \"κούρεμα” του χρέους είναι στην πράξη κούρεμα-περιορισμός των εργατικών καταχτήσεων. Με το PSI
(\"κούρεμα χρέους”) οι Ελληνικές τράπεζες θα χάσουν (;) περίπου 27δισ.€ και την ίδια στιγμή με τη νέα δανειακή σύμβαση θα χρηματοδοτηθούν με 39 δισ.€ με προοπτική να φτάσουν τα 50 δισ.€! Η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% (από 751€ μικτά σε 589€ και για τους νέους 511€) σημαίνει, εκτός των άλλων, κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας που σε συνδυασμό με την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και την προώθηση των ατομικών συμβάσεων οδηγεί στην κατάργηση των συνδικάτων. Δε διστάζουν να μειώσουν ακόμη και το επίδομα ανεργίας, από τα461 στα 360€. Ο νέος κατώτατος μισθός στον Ιδιωτικό τομέα θα χρησιμοποιηθεί για νέα μείωση μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο τομέα. Τα μέτρα αυτά έχουν ως μοναδικό στόχο να φτηνύνει η εργατική δύναμη.
Η επίθεση αφορά όλους τους εργαζόμενους, Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, μόνιμους και συμβασιούχους, και περιλαμβάνει το σύνολο των δικαιωμάτων και των καταχτήσεων (μισθούς, μεροκάματο, συντάξεις, σταθερή εργασία, Σ.Σ.Ε., φορολογία, παιδεία, υγεία, δημοκρατικά δικαιώματα). Γι’ αυτό και η αντεπίθεση των εργαζόμενων πρέπει να είναι ενιαία: με ενιαίο ταξικό μέτωπο των εργαζόμενων που θα στρέφεται καθημερινά ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο και θα διεκδικεί συνολική και οριστική ανατροπή της πολιτικής και της εξουσίας του μαύρου μετώπου.
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται η δράση του ΠΑΜΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά. Ταυτόχρονα με την αυτοτελή τους δράση οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών, για την οργάνωση κινητοποιήσεων και τον προσανατολισμό της ΕΛΜΕ σε ταξική κατεύθυνση.
Συγκεκριμένα, ξεκινήσαμε με την πρόταση για συγκρότηση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ σε αναλογική αντιπροσωπευτική βάση, με βάση την ψήφο των συναδέλφων, ώστε ν’ αναλάβουν όλες οι παρατάξεις το μερίδιο ευθύνης τους για τη λειτουργία του Δ.Σ. Οι μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες δεν επέτρεψαν να συγκροτηθεί ακόμα το Δ.Σ. (εκλέχτηκε μόνο πρόεδρος). Την ευθύνη φέρουν οι παρατάξεις της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (2η δύναμη), της ΠΑΣΚ (3η δύναμη) αλλά και της ΔΑΚΕ (4η δύναμη). Παίζοντας το παιχνίδι της κολοκυθιάς η μεν ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δεν συμμετέχει στο προεδρείο αν συμμετάσχει η ΠΑΣΚ, η δε ΠΑΣΚ θα συμμετέχει μόνο αν συμμετάσχει η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ! Από κοντά και η ΔΑΚΕ η οποία δεν καταλαμβάνει καμιά θέση αν δεν συμμετάσχουν στο προεδρείο η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και η ΠΑΣΚ. Αποτέλεσμα: το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ να μην έχει ούτε ταμία!
Με προτάσεις και πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ πάρθηκαν και υλοποιήθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:
Συμμετοχή της ΕΛΜΕ στην 24ωρη παναττική απεργία αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών.
• Χορήγηση της ετήσιας εκπτωτικής κάρτας του ΟΑΣΑ
• Παράταση της συγκέντρωσης των γνωστών χαρατσιών μέ
Keywords
Τυχαία Θέματα