Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας

Κάθε χρόνο, οι γαλλόφωνοι και φίλοι της Γαλλίας από τις 5 ηπείρους γιορτάζουν την Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας.
Το 2012, η Διεθνής Οργάνωση Γαλλοφωνίας θα εορτάσει την Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας, η οποία φέτος έχει θέμα «Τα Γαλλικά είναι μια ευκαιρία». Ο επίσημος εορτασμός του διεθνούς αυτού γεγονότος θα λάβει χώρα στο Λονδίνο, στις 17 Μαρτίου 2012, πόλη που θα φιλοξενήσει φέτος τους Ολυμπιακούς Αγώνες και
όπου η πλατεία Τραφάλγκαρ θα γεμίσει με τα χρώματα και τις μουσικές της Γαλλοφωνίας, παρουσία του Abdou Diouf, Γενικού Γραμματέα Γαλλοφωνίας.

Στη Γαλλία, η φετινή διοργάνωση της Εβδομάδας της Γαλλικής Γλώσσας και της Γαλλοφωνίας θα λάβει χώρα 17 με 25 Μαρτίου 2012).

Όπως κάθε χρόνο, με πρωτοβουλία του γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και Επικοινωνίας, η Γενική Διεύθυνση της Γαλλικής Γλώσσας και των Γλωσσών της Γαλλίας εορτάζει τη γαλλική γλώσσα γύρω από την επιλογή δέκα λέξεων. Οι δέκα λέξεις που επιλέχτηκαν το 2012 είναι οι ακόλουθες : « ψυχή, αλλιώς, χαρακτήρας, εκεί, εμπιστεύομαι, ιστορία, φυσικό, γυρτό, όνειρο και μεταφορές". Δείτε την ιστοσελίδα : www.dismoidixmots.culture.fr

Η 20ή Μαρτίου, καθιερώθηκε το 1998 και είναι μια γιορτινή μέρα αφιερωμένη στη γαλλική γλώσσα, η οποία ενώνει 220 εκατομμύρια ομιλητές ανά τον κόσμο και περισσότερα από 890 εκατομμύρια άτομα που ζουν σε 75 κράτη και κυβερνήσεις (56 μέλη και 19 παρατηρητές) της Διεθνούς Οργάνωσης Γαλλοφωνίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα