Η αριστερή ουκρανική οργάνωση Borotba, για την επίθεση των Ναζί και τη χούντα του Κιέβου

Tweet

Τη νύχτα της 2ης Μάη, η νεοναζιστική χούντα του Κιέβου διέταξε στρατεύματα και μονάδες της Υπηρεσίας Ασφαλείας να επιτεθούν ενάντια στους εξεγερμένους του Σλαβιάνσκ στην περιοχή του Ντόνετσκ. Προηγουμένως αρκετοί αντικυβερνητικοί ακτιβιστές είχαν συλληφθεί σε πολλές πόλεις. Οι ηγέτες των ομάδων θανάτου δηλώνουν ανοιχτά οτι ψάχνουν απλά για ένα πρόσχημα ώστε να συλλάβουν ακτιβιστές των οργανώσεων του λαϊκού κινήματος στην Νοτιοανατολική Ουκρανία.

Η χούντα του Κιέβου για να καταστείλει τις διαδηλώσεις

στρατολογεί νεοναζιστικές ομάδες, χούλιγκαν και ακροδεξιούς και οργανώνει προβοκάτσιες. Στέλνει προβοκάτορες των υπηρεσιών Ασφαλείας και χρησιμοποιεί αστυνομικούς από άλλες περιοχές (πιο πιστές στη χούντα) για να καταστείλει τις διαδηλώσεις, να κάνει προβοκάτσιες, να συλλαμβάνει και να τρομοκρατεί τον κόσμο. Επειδή η χρησιμοποίηση του στρατού στα Νοτιοανατολικά δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα η χούντα αρχίζει να δημιουργεί εθνικιστικές μονάδες, διμοιρίες και τάγματα, νομιμοποιώντας έτσι τις πιο πριν περιθωριακές νεοναζιστικές ομάδες και οργανώσεις.

Αξιωματούχοι της χούντας και της ουκρανικής ολιγαρχίας στρατολογούν συμμορίες που αυτοαποκαλούνται “Αυτοάμυνα της Μαϊντάν” και εγκληματικά στοιχεία (που παριστάνουν τους “πολιτοφύλακες”) και οι οποίοι στήνουν μπλόκα και σημεία ελέγχου στους δρόμους

Ταυτόχρονα η χούντα εξαπολύει μια εκστρατεία παραπληροφόρησης, προκαλώντας υστερία και σοβινισμό μέσω των εθνικών ΜΜΕ διαστρεβλώνοντας πλήρως τα γεγονότα στη Νοτιοανατολική Ουκρανία.
Η χούντα θεωρεί οτι η έξοδος από την κρίση θα γίνει μόνο με μεθόδους άγριας καταστολής και ανοιχτής τρομοκρατίας.
Δηλώνουμε οτι κάθε απόπειρα να κυνηγηθούν σύντροφοι μας θα οδηγήσει σε μαζική οργή του λαού της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας που είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για τα δημοκρατικά τους δικαιώματα.
Η παραπέρα εφαρμογή της καταστροφικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής των “μεταρρυθμίσεων” και η κλιμάκωση των αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό της κοινωνίας (που προωθεί η αντικοινωνική χούντα του Κιέβου) θα οδηγήσει στην ανάμειξη της σύγκρουσης δυνάμεων “διατήρησης της ειρήνης”. Επιπλέον θα μετατρέψει την ως τώρα ειρηνική χώρα μας σε μια δεύτερη Γιουγκοσλαβία, διαλυμένη από την εθνοτική σφαγή με αποτέλεσμα να επιβληθούν στη χώρα φιλο-δυτικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί κυβερνήτες.
Για να σταματήσουμε την “αντιτρομοκρατική εκστρατεία” και να στηρίξουμε τους συντρόφους μας πρέπει να βγούμε στους δρόμους!
Να σταματήσουμε τη ναζιστική πανούκλα!
Όλοι στους δρόμους!
Να διεκδικήσουμε πάλι τη χώρα μας!

•Η μετάφραση έγινε για λογαριασμό της «Προλεταριακής Σημαίας»

Πηγή: antigeitonies.blogspot.gr

Tags: ΟυκρανίαφασισμόςΚίεβοΡωσίαBorotba Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα