Η Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων συμπαραστέκεται στον δάσκαλο Ηλία Σμήλιο

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη νέα δικαστική δίωξη σε βάρος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη και προσωπικά ενάντια στo μέλος του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τον δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσ/νίκης.

Η νέα αυτή δίωξη είναι η τρίτη που ασκείται από τον Γενάρη του 2018

στη Θεσσαλονίκη και έρχεται να προστεθεί σε ανάλογες στην Αθήνα, στην Πρέβεζα και το Άργος. Αποδίδονται κατηγορίες για μια σειρά από αδικήματα απλά και μόνο γιατί μαζί με εκατοντάδες άλλους πολίτες υπεράσπισαν το δικαίωμα των εργαζόμενων και των ανέργων, των νέων και των συνταξιούχων στη λαϊκή κατοικία και περιουσία απέναντι στη λεηλασία που ασκούν οι τράπεζες. Στον συνάδελφο Ηλία Σμήλιο αποδίδεται η κατηγορία για το ειδεχθές έγκλημα της «παρακώλυσης διενέργειας πλειστηριασμού από κοινού» στις 28/9/2016.

Η συγκεκριμένη "εγκληματική" πράξη, να θυμίσουμε, αφορά την αποτροπή αρπαγής, από την Τράπεζα Πειραιώς, του σπιτιού του Μιχάλη Π. και της πολυμελούς άπορης οικογένειάς του, με τον ίδιο κι ένα παιδί ΑΜΕΑ!

Στην Θεσσαλονίκη και όλη τη χώρα, το κίνημα κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με πρωτοφανή μαζικότητα και μαχητικά χαρακτηριστικά, δίνει με επιτυχία μια σημαντική μάχη ενάντια στα συμφέροντα των τραπεζών και των μεγαλοσυμβολαιογράφων. Με τη δράση του προκάλεσε έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις και αναταράξεις και οδήγησε ακόμη και τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας να διαφοροποιηθούν από την κυβερνητική πολιτική για τους πλειστηριασμούς και να απέχουν από αυτούς.

Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ με τη συμμετοχή και την υποστήριξη πολλών συλλογικοτήτων της πόλης, συνελεύσεων γειτονιάς, σωματείων, φοιτητικών συλλόγων κ.ά., αγκαλιάστηκε από πλατιά στρώματα της χειμαζόμενης κοινωνίας της πόλης. Εκατοντάδες άνθρωποι όχι μόνο απευθύνονται σε αυτόν για να ζητήσουν βοήθεια και αλληλεγγύη, αλλά και συμμετέχουν στις δράσεις του ενάντια στην οικονομική βία που ασκείται σήμερα στην κοινωνική πλειοψηφία.

Κυβέρνηση, Ε.Ε. και τραπεζίτες άρχισαν να εφαρμόσουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακόμη και για χρέη προς το Δημόσιο (Εφορείες, Ταμεία, Δήμοι), ώστε να μπορούν πιο εύκολα να αρπάζουν τη λαϊκή κατοικία και περιουσία. Ετοιμάζουν 130.000 (!) πλειστηριασμούς μέχρι το 2021, στη μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς λαϊκού πλούτου στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου.

Είναι προφανές λοιπόν ότι το κίνημα αυτό θεωρείται πραγματικά επικίνδυνο για την πολιτική τους. Έτσι, μετά την αποτυχία συκοφάντησης και απαξίωσης του από την κυβέρνηση και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί, η επίθεση εναντίον του παίρνει τα γνωστά χαρακτηριστικά της αστυνομικής και δικαστικής δίωξης και καταστολής, με την ψήφιση και εφαρμογή του ιδιώνυμου και την αστυνομική προστασία των συμβολαιογραφικών γραφείων, το ξύλο, τα χημικά και τις συλλήψεις των διαδηλωτών.

Γι αυτό είμαστε στο πλευρό του Ηλία Σμήλιου, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, αλλά και τη συμφωνία μας με τον αγώνα και τους στόχους αυτού του κινήματος.

Απαιτούμε:

την άμεση παύση κάθε προκαταρκτικής εξέτασης και κάθε δίωξης και την απόσυρση όλων των κατηγοριών σε βάρος του Ηλία Σμήλιου

την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων και την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με την καθιέρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες και κράτος.

Την κατάργηση του ΙΔΙΩΝΥΜΟΥ και την παύση των διώξεων και της καταστολής του κινήματος.

Α ΕΛΜΕ ΚυκλάδωνΗλίας Σμήλιοςδιώξειςκίνημα κατά των πλειστηριασμών
Keywords
Τυχαία Θέματα
Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων, Ηλία Σμήλιο,a elme kykladon, ilia smilio