Γρηγοράκος: Οι εκλογές είναι προ των πυλών λόγω μη εκλογής Προέδρου

Πληθαίνουν οι απόψεις που παραδέχονται την αδυναμία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο και συνεπώς το σενάριο πρόορων εκλογών.

Σήμερα, από την πρωινή εκπομπή του MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος επανέλαβε ότι συνεκτιμώντας την στάση Κουβέλη δεν θα βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Θέλοντας να δώσει διευκρινίσεις για τις χθεσινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ ότι "οι εκλογές

είναι προ των πυλών", είπε πως εννοούσε τις εκλογές που θα προκύψουν αναγκαστικά λόγω της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Τόνισε ότι αναφερόταν δηλαδή στις εκλογές του Μαρτίου και όχι νωρίτερα.

"Αφού ο. Κουβέλης είπε ότι δεν ψηφίζει, πώς θα βγάλουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας;", σημείωσε με νόημα ο κ. Γρηγοράκος, διευκρινίζοντας πάντως ότι η εκλογολογία και οι εκλογές κάνουν κακό στη χώρα.

Είπε επίσης ότι ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για εκλογική ετοιμότητα μέσα στο 2015 και πρόσθεσε ότι με βάση τις ψήφους που θα λάβει απόψε η κυβέρνηση στην ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης ο αριθμός 180 είναι πολύ μακρινός.

Όπως επισήμανε, με βάση τον αναμενόμενο αριθμό ψήφων που θα λάβει απόψε η κυβέρνηση, το 180 είναι πολύ μακριά, περίπου κατά 25 βουλευτές, αφού τα "ναι" θα είναι γύρω στα 155.

Ο κ. Γρηγοράκος κάλεσε τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να βρεθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία.

Tags: εκλογέςΓρηγοράκοςπρόεδρος της δημοκρατίας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα