Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας για τις μετεγγραφές πολύτεκνων φοιτητών κατά προτεραιότητα

Κε Υπουργέ

Το 5ο (πέμπο) από τα 6 (έξι) παιδιά μας πέρασε φέτος στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου (Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών σπουδών) και ως πολύτεκνη δικαιούται μετεγγραφή στη Θεσσαλονίκη όπου υπάρχει αντίστοιχο τμήμα.

Στη Θεσσαλονικη σπουδάζουν 3 από τα μεγαλύτερα αδέρφια της . Πληροί δηλαδή όλες τις προυποθέσεις για μετεγγραφή και ως πολύτεκνη και λόγω συσπουδαζόντων αδελφών.

Με προηγούμενο τη

μετεγγραφή που πήρε προ τετραετίας ο αδελφός της (που αμέσως εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη λόγω των γρήγορων διαδικασιών τότε) εμείς την εγκαταστήσαμε στη Θεσσαλονίκη όπου εδώ και 2 εβδομάδες παρακολουθεί τα μαθήματα στη Φιλοσοφική στο αντίστοιχο τμήμα περιμένοντας τη μετεγγραφή της.

Όμως, σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις του Υπουργείου καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να πάει στο Ρέθυμνο για το πρώτο εξάμηνο και μετά να τακτοποιηθεί η μετεγγραφή της.

!Πώς όμως , με ποια λεφτά να οργανώσουμε εμείς οι πολύτεκνοι γονείς από την Αλεξανδρούπολη μεταφορά και εγκατάσταση της κόρης μας στο Ρέθυμνο για ένα εξάμηνο και στη συνέχεια άλλη επιχείρηση αναχώρησης;

Δικαίωμα δήλωσης μαθημάτων στη Θεσσαλονίκη δεν έχει τώρα, αφού η μετεγγραφή δεν επιταχύνεται.

Αναγκαστικά, λόγω οικονομικής δυσπραγίας της οικογενείας θα πρέπει να επιστρέψει εδώ στην Αλεξανδρούπολη και να χάσει και το εξάμηνο στο Ρέθυμνο και στη Θεσσαλονίκη όπου δεν έχει ακόμα δικαιώματα.

Αφού είναι εκ προοιμίου σίγουρη η μετεγγραφή στους πολυτέκνους και σε όσους έχουν συσπουδάζοντα αδέλφια γιατί να χρεωθούμε την απώλεια ενός εξαμήνου και όλη αυτή την άσκοπη ταλαιπωρία;

Θερμότατα παρακαλούμε, Κύριε Υπουργέ,

το ταχύτερο να ολοκληρωθούν οι μετεγγραφές

κατά προτεραιότητα των πολυτέκνων

για να μην επιφορτιστούμε δυσβάσταχτα έξοδα.

Κύριε Υπουργέ, δείξτε κατανόηση στην ευπαθή μας ομάδα και δείτε το θέμα αυτό με ρεαλισμό.

Αν μια τετραμελής οικογένεια δεινοπαθεί,μια οκταμελής τι θα κάνει;

Ο κος Λοβέρδος μπορεί γιατί είναι και ρεαλιστής και αποφασιστικός.

Ευχαριστούμε πολύ

Θανάσης Κόκορης- Θεοπούλα Γκαϊντατζή

εκπαιδευτικοί

γονείς 6 παιδιών

Tags: μετεγγραφές φοιτητών Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα