Για την τακτική του ΠΑΜΕ "Προόδου", τα ψέματα και τη στοχοποίηση, των Πέτρου Μενδώνη, Λάμπρου Νικολάρα και Θεώνης Πετρίδου

Ο συνδικαλισμός αποτελεί προσπάθεια συλλογικής επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Όταν οι μικροπαραταξιακοί ανταγωνισμοί αντικαθιστούν την πολιτική και ιδεολογική διαπάλη στην εσωτερική ζωή των σωματείων, η ελκυστικότητα του συλλογικού δρόμου αδυνατίζει και η αναζήτηση ατομικών λύσεων ενδυναμώνεται. Με αυτό το σκεπτικό αποφεύγουμε να απαντάμε σε ανακοινώσεις άλλων παρατάξεων (ακόμη κι όταν ασκούν ευθέως κριτική στη δική μας), περιοριζόμενοι να αναζητούμε απαντήσεις στα προβλήματα της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων γενικότερα.

Βρισκόμαστε ωστόσο

στη δυσάρεστη θέση να επισημάνουμε ότι η συστηματικά κουτσομπολίστικη και συκοφαντική τακτική του ΠΑΜΕ Προόδου σαφώς ξεπερνάει όσα μέχρι τώρα γνωρίζαμε τόσο για τη γενικότερη πρακτική αυτής της παράταξης όσο και για τους τρόπους με τους οποίους οργανώνουν την εσωτερική τους αντιπαράθεση τα σωματεία των εργαζομένων. Το ΠΑΜΕ Προόδου όχι μόνο παραποιεί και διαστρεβλώνει τις τοποθετήσεις μας, αλλά τις χρεώνει σε έναν μονάχα από εμάς, στοχοποιώντας τον προσωπικά. Ελπίζουμε να βρισκόμαστε ενώπιον κάποιας εξαίρεσης και όχι μιας εκτεταμένης έκπτωσης.

Πέτρος Μενδώνης

Λάμπρος Νικολάρας

Θεώνη Πετρίδου

(μέλη της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης του συλλόγου «Πρόοδος» Πειραιά)

Tags: Πέτρος ΜενδώνηςΛάμπρος ΝικολάραςΘεώνη ΠετρίδουΠΑΜΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα