Γερμανία: Διχασμένοι για την σωτηρία του ευρώ πάση θυσία

Tweet

Αποκαλυπτική για την αύξηση της ευρωσκτεπτικιστικής τάσης στη Γερμανία είναι η δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Open Europe, η οποία διενεργήθηκε μεταξύ 21 και 26 Αυγούστου σε δείγμα 1.010 ατόμων.

Τα πιο σημαντικά στοιχεία της έρευνας είναι τα εξής:

Το 46% πιστεύουν ότι το ευρώ δεν πρέπει να σωθεί με κάθε κόστος έναντι 42% που το θεωρούν.Το ένα τρίτο των Γερμανών,
σε ποσοστό 32% θα ήθελε επιστροφή στο Μάρκο έναντι ενός 60% που το απορρίπτει.Στην ερώτηση εάν η Γερμανία θα έπρεπε να κρατήσει το ευρώ αλλά με συμμετοχή στο κοινό νόμισμα μόνο ομάδας κρατών με «παρόμοια» χαρακτηρίστηκα, θετικά απαντά το 55%. Μόνο το 34% διαφωνεί ενώ το 11% δεν εκφράζει άποψη.

Όσον αφορά τα βήματα της επόμενης γερμανικής κυβέρνησης για στήριξη των χωρών της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, οι ερωτηθέντες δεν εμφανίζονται γενικά ιδιαίτερα θετικοί.

Λίγο πάνω από τους μισούς (το 52%) δεν επιθυμούν νέα δάνεια προς τις χώρες του Νότου (έναντι 35% που τείνουν να συμφωνούν). Όσον αφορά μέτρα «δημοσιονομικής μεταφοράς» σε άλλα μέλη του ευρώ, το 70% είναι αντίθετο, ενώ το 64% έχει την ίδια άποψη για τα ευρωομόλογα.

Το 57% πιστεύει πως η επόμενη κυβέρνηση δεν θα έχει εντολή να διαγράψει μέρος του χρέους από χώρες της Ευρωζώνης, έναντι 31% που τείνουν να συμφωνούν.

http://www.openeurope.org.uk

Tags: ΓερμανίαΕυρώ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα