Γ Σύλλογος ΠΕ Θεσσαλονίκης "Ο Πλάτων": Σχετικά με τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου

Ανακοινώσεις

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΣΟΥΜΑΝΑΣ ΜΑΚΗΣ(6974572086)-ΤΕΚΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ(6936548323)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ(ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ)

ΚΟΙΝ: Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ)

ΘΕΜΑ: Σχετικά με τη «Συμπλήρωση ερωτηματολογίου στο πλαίσιο έρευνας πεδίου για το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Με αφορμή το με αρ. πρωτ. 5291/6.3.2013 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου στο πλαίσιο έρευνας για το Νέο Σχολείο το Δ.Σ. του

Συλλόγου δηλώνει ότι το υπουργείο εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές!!! Οι διαδικασίες που καλείται να ακολουθήσει η σχολική μονάδα είναι εξαιρετικά διάτρητες που αποδεικνύουν ότι στην πραγματικότητα τα αποτελέσματα έχουν προαποφασιστεί και η διαδικασία συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων γίνεται για να γίνεται και ουσιαστικά στοχεύει στα χρήματα που θα πάρει το υπουργείο, οι εταιρείες αξιολόγησης και οι ημέτεροι από το ΕΣΠΑ. Ο χρόνος είναι ελάχιστος για οποιαδήποτε πραγματική αποτίμηση, καλούνται να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια οι διευθυντές, ένας εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών κι ένας των γονιών χωρίς να αναφέρεται καμία διαδικασία συλλογικών αποφάσεων.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την ιδιωτική εταιρεία, η οποία ανέλαβε το παραπάνω έργο έρευνας, μας απάντησε ότι η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου δεν είναι υποχρεωτική.

Η ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες της διενέργειας έρευνας μελέτης αξιολόγηση για την πορεία του νέου σχολείου είναι ένας ακόμη κρίκος στην προσπάθεια εισόδου ιδιωτών στο χώρο της εκπαίδευσης και στην απαξίωση του δημόσιου σχολείου. Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι το υπουργείο δεν ενδιαφέρεται για αληθινή αποτίμηση του «νέου» σχολείου. Έχει προαποφασίσει την προώθησή του και τώρα που ολοκληρώνεται το ΕΣΠΑ (2013) στο οποίο εντάχθηκε, διακινεί στημένες έρευνες για θετική αξιολόγηση έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί η εκπαιδευτική κοινότητα και οι γονείς για να νομιμοποιηθεί το πρόγραμμα και η εφαρμογή του.

Με βάση τα παραπάνω:

- Καλούμε διευθυντές, συλλόγους διδασκόντων, συλλόγους γονέων, να αρνηθούν να εμπαίζονται κατ’ επανάληψη και να υπογράφουν προειλημμένες αποφάσεις, σε βάρος μάλιστα, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. Τους καλούμε να μη συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια.

- Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει άμεσα αντίστοιχες αποφάσεις.

Η κριτική μας στο «νέο» σχολείο δεν γίνεται σε καμία περίπτωση, όπως μας κατηγορούν οι εμπνευστές του, από τη σκοπιά των συντεχνιακών συμφερόντων μας αλλά από θέσεις υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας που καταστρατηγούνται ακόμα πιο βάναυσα με το «νέο» σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί παλεύουμε για ενιαίο δωδεκάχρονο, δημόσιο, δωρεάν σχολείο που θα σέβεται τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των μαθητών, θα αναπτύσσει την κριτική τους σκέψη, θα προωθεί την αγάπη για τη γνώση, θα τα μάθει να εξηγούν και ν’ αλλάζουν τον κόσμο, θα τα διδάξει αλληλεγγύη, συλλογικότητα, αγωνιστικότητα, με περιεχόμενο απαλλαγμένο από την παπαγαλία, το ρατσισμό, ένα σχολείο χωρίς αποκλεισμούς, ανοιχτό για όλα τα παιδιά, χωρίς οριζόντιους ή κάθετους διαχωρισμούς, χωρίς αξιολογικές ή εξεταστικές κρίσεις.

Tags: Γ Σύλλογος ΠΕ Θεσσαλονίκηςερωτηματολόγιααξιολόγησηνέο σχολείο
Keywords
Τυχαία Θέματα